Top lista Indien?

Top lista Indien?

Hej på er alla lyckliga Indien resenärer!

Ska åka en månad till Indien och sitter och grovplanerar.

Vilka 10 saker är de riktiga måsten att göra/besöka när man ska dit oavsett färdsätt eller kostnad?
Är osäker på om jag verkligen har grovplanerat rätt men tror inte man ska ha mer än max 10 måsten under en månad. Jag vill resa runt inte vara still så det kan se mastigt ut men har råd att stundtals ta flyget vilket bör kunna spara tid vissa avsnitt. Föredrar dock tåg.

Min lista enligt senaste justeringen men måste ändå reduceras lite till.
Listan är utan inbördes rankning. Undvek Himalaya p.g.a. tiden på året, för kallt för mig. Smile

A must Delhi arrival 3 days (incl Agra?)
1: Darjeliing 5 days (Will I reget to remove this one, many days for one nice view? If not I simply add those days at the rest.)
2: Varanasi 2 days
3: Udaipur 3 days
4: Palolem 3 days
5: Blackwater 2 days
6: Kochi, Verkala & Kovalam 3 days
7: Mysore 3 days
8: Hogenakkal & ? Tamil Nadu 3 days
A must Delhi departure 1 day

So what do you think! Go for it? Smile

Kommentarer

Re: Top 10 måsten i Indien?

Jag var i den heliga staden Rishikesh i Uttarakahand vid Himalayanergens fot i Oktober, tyckte att där var varmt och verkligen värt ett besök. Jaipur i Rajasthan också en mysig stad, samt Taj Mahal = Ett måste! :-)

Re: Top 10 måsten i Indien?

Tack så mycket "lifewithspirit". Intressant , skall läsa på om Rishikesh. Jaipur den rosa staden tänkte jag ersätta med Jodhpur den blå standen mest för att jag lände jag kanske inte hinner med båda men tack...jag skall fundera på det. Chennai har jag nog nu ändå tänkt om och kanske ska ta bort. Andaman skall också bort då det verkar bara tidskrävande och bökigt över nyåret samt att man ändå bara kommer se turister. Eftersom jag varit på Maldiverna så skall jag nog fokusera på "True India". Så nu ser listan mer ut så här... Landa Delhi färd via Doha 1: Darjeliing ? Rishikesh 2: Varanasi, båtfärd i gryningen längs med Ganges. 3: Jodhpur, Mandore (Mandar) Gardens m.m. alt Jaipur 4: Mumbai, kolla in en Bollywood inspelning o.dyl. 5: Kerala, Backwater 6: Kocki & Kavalum , dans, massage, kinesiska fiskenäten, stränderna osv 7: Mysore 8: Tamil Nadu 9: Puri 10: Delhi Hem via Delhi / och 3 dagar i Dubai :)

Re: Top 10 måsten i Indien?

Man kan ju inte åka till Indien och missa Udaipur! Det borde finnas med på alla topp-10-listor och även på alla topp-3 :)

Sedan är jag kanske lite färgad av att bo här men jag tycker nog ändå att Udaipur är en av Indiens mest fantastiska städer.

Re: Top 10 måsten i Indien?

Grymt bra förslag, nu har jag läst på och vita stan Udiapur ska med. :-)

Re: Top 10 måsten i Indien?

Sist jag var i Indien i Rajasthan så ville jag jätte gärna dit, men det blev inte. Vad har jag missat? :-( Jag ska till Kerala i December, har du något tips om vad jag ska se där, har nästan 3 veckor, så kanske hinner med att se mer av södra Indien, har du några tips? Tacksam för svar! :-)

Re: Top 10 måsten i Indien?

Oj, Kerala har ju så mycket. :-) 3 veckor är ju kanon. Vem vet vi kanske ses då. :) Fort Kochin är mysigt och lite annorlunda. Ta gärna färjorna som kostar gratis typ (25-35 öre) ut till de olika öarna, fiskarna i gryningen. Kul med JTPAC Theatre. Try it you like it. Hyr en egen båt (om ekonomin klarar det, 500kr en natt) och glid runt på Blackwater nån dag. Stränderna runt Verkala. Kryddoldlingar är kul.

Re: Top 10 måsten i Indien?

Tack för tipsen. Hur är indierna i södra Indien? Försöker de att lura turister precis som i norra Indien, har hört att det ska vara något lugnare i Kerala. Hoppas på att kunna röra mig mer fritt som ensam kvinnlig resenär. ;-)

Re: Top 10 måsten i Indien?

Nu är jag man så svårt för mig bedömma ur ditt perspektiv. :-) Folket är mer välutbildade och har det relativt lite mer välbeställt i Kerala än i övriga Indien. I ex Kovalum precis som i flera delar av Goa är det mycket turister så där är friheten större. Något mindre kvinnodiskriminering upplevs det där men som alltid bör aldrig en ung kvinna som du ta buss eller gå runt själv på natten, klä sig korrekt osv. Tar man Taxi på matten kanske man ska göra det från ex ett hotell så man hela tiden minimerar risken. Vill dock påpeka att statistiken från alla länder visar att ex risken att bli våldtagen är oftast klart större från i ditt fall nån västerlänning än en infödd. Trakassering är dock helt nått annat. Jag rekommenderar dig att söka efter lite tjejer som har erfarenhet av att ha åkt själva i Indien, gärna flera då alla har olika sätt att se på saker så du kan bedömma hur du själv vill hantera situationer. Jag tror dock det kommer gå bra för dig, med lite sunt förnuft kommer man långt. Ända gången ex jag blivit rånad under de 30 åren jag rest i världen var 21:00 mitt i Myfair dvs ett av Londons exklusivaste distrikt så... :-) Lycka till! :-)