No Ladki should drive Royal Enfield

Neera

Körde min cykel på motorvägen och fick bensinstopp. Slog på reservtanken och skulle precis köra iväg då polisen stannade
till brevid mig.
Blev utskälld för att " no ladki ( flicka ) should drive Royal Enfield, scooter is for girls"
Dom ville se körkort och papper på cykeln. Har inget utav dom och fick utskällning igen. Såklart dom ville ha muta och vi 
diskuterade en stund hur mkt jag skulle ge.

Plötsligt kom en hindi låt i mina hörlurar och dom frågade om jag är indier. 
- " Yes, sir "
" Do u speak hindi? "
-" Thora, thora ( lite grann ), sir "

Då började dom dansa och sjunga med. Berömma mig för att en liten tjej som jag kan köra och hantera en Enfield.
Vi stod där och skrattade och jag fick tom 1 liter bensin av dom och jag kunde med ett leende pa allas
läppar köra därifrån utan ngn skada skedd.

DET mina vänner hade aldrig skett i Sverige. Räddad av en hindi låt 

Kommentarer

Re: No Ladki should drive Royal Enfield

Ja det mesta kan hända här i Indien. Var det i Goa eller? Här i Udaipur verkar det inte vara något problem för tjejer att köra Bullet i alla fall.

Är det din bullet på bilden eller?

Re: No Ladki should drive Royal Enfield

Japp detta var i Goa. jag har bara blivit stoppad i gång sen jag kom fär 6 månader sen. Nu ler dom bara när jag kommer körandens.Han kan påskynde processen Men idag ska jag ska skaffa learningslicence- och det tar nog några månader och man inte känner GM på RTO, vilken jag gör så har hoppas min nye vän kan fortskynda processen litegrann Cykleln på bilder är inte mig med den ser precit ut så. ( min var smutsgligt ) se det bliev denna bild istället

Re: No Ladki should drive Royal Enfield

Annars är det oftast enkelt att gå till en körskola och skriva in sig så ordnar dom bokningen för teoriprovet. När du klarat teoriprovet får du learners license i handen direkt. Se då till att boka uppkörningstiden direkt eftersom det måste gå en månad mellan learners license och uppkörningen. När vi väl kom i kontakt med körskolan tog det bara en dryg månad innan vi hade våra indiska körkort i handen. Vi hade kunnat få dem mycket snabbare och utan teoriprov och uppkörning genom att bara ge lite pengar under bordet men dels är det ju skoj att faktiskt ha gjort det på riktigt och dels är det ju skönt att ha gjort det på riktigt OM något skulle hända och de börjar gräva i saken.

Lycka till i alla fall!

Re: No Ladki should drive Royal Enfield

[quote=Henric]

Annars är det oftast enkelt att gå till en körskola och skriva in sig så ordnar dom bokningen för teoriprovet. När du klarat teoriprovet får du learners license i handen direkt. Se då till att boka uppkörningstiden direkt eftersom det måste gå en månad mellan learners license och uppkörningen. När vi väl kom i kontakt med körskolan tog det bara en dryg månad innan vi hade våra indiska körkort i handen. Vi hade kunnat få dem mycket snabbare och utan teoriprov och uppkörning genom att bara ge lite pengar under bordet men dels är det ju skoj att faktiskt ha gjort det på riktigt och dels är det ju skönt att ha gjort det på riktigt OM något skulle hända och de börjar gräva i saken.

Lycka till i alla fall!

[/quote] Det är roligt och spännande att se skillnaden mellan att ta körkort i Sverige och Indien. Jag väntade på mitt uppehållstillstånd skulle bli klart och nu har jag uppkörningen bokad. Teoriprovet var löjligt enkelt och uppkörningen kommer bestå att köra lite i trafik och sedan köra i en "8a ". Jag gick inte till körskolan utan jag gick rto direkt och lämnade in alla papper. Det gick bra och i dagarna ska jag boka bilen till min uppkörning. Tar både för bil och mc på en gång.