Varanasi

RosaSari på safari

Så har vi då kommit till denna badort av stora mått. Miljoner Indier kommer hit för att bada eller dö. Vi har fått se massor. Hotellet ligger i utkanten, men vi har blivit bussade o cyklade. Sista biten fick vi gå i de trånga gränderna ner till floden och där blev vi körda i motorbåt på morgonen och i roddbåt på kvällen. Indierna var lyckliga o det var inga sura miner när alla dessa turister ville fota.

På kvällen kom vi ganska när till kremeringar. Flera insvepta lik låg o väntade på trappan. Det finns även elektrisk kremering som är billigare. Bara 500 rp=50kr. Annars kan det kosta 10 gånger så mycket beroende på vilken ved man väljer osv. Det måste gå åt massor av skog till detta ändamål, där man eldar för kråkorna.

Vi såg även en ceremoni till moder Ganges ära. 7 präster mässade, vevade med olika eldar, påfågelsfjädrar mm. Det var mäktigt. massor av indier satt runt om i båtar, fyllde trapporna. Man kände verkligen att man deltog i något stort o andligt.

Varanasi är en otroligt gyttrig stad. Man blir slut i huvudet efter bara någon timme. Gatterna vid floden såg ut som de alltid gjort. Det kommer nog aldrig att renoveras. Nu måste nästan vara kulturskyddat.

Hotellet Suraya har en skön pool att gona sig vid. Men på kvällen blossade min influensa upp. Tog mina am piller och svettades ut. Trodde jag var bra. Men efter att vi varit i Sernath, Buddhas födelseplats, så var jag dålig igen.

Nu har Milan också börjat, o vi om har en helvetes färd framför oss imorgon. I bästa fall är vi över gränsen till Nepal innan de stänger. Vi startar kl 06 på morgonen.

Bildgalleri
Varanasi
Varanasi
Varanasi