e-visum foton etc.

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24

Hej, nu är en ansökan ivägskickad och kanske betald...

tips:

Att ha på datorn innan man drar igång:

1. Foto i jpg-format under 1Mb men över 10Kb
2. En scanning av fotouppslaget av ditt PASS på PDF format. filen skall vara mellan 10 Kb och 300 Kb stor
 

Övrigt som tog tid/energi för mig var:

-Mitt senaste visa ID från 2010-resan (fanns i det gamla passet...)
-Namn, adress tfn-nummer på en kontaktperson i Indien... (jag angav Hotel Manager för det bokade hotellet...)

 

-och så Betalning...

Jag fick gå in med mitt tillfälliga visa-application nummer efter registreringen för att betala. Man kan välja PayPal, VISA, Mastercard etc. Jag valde kortbetalning a' 48 + dollar och använde mobilt bankid men fick meddelandet att betalningen misslyckades. Då jag tittade på internetbanken så hade det reserverats 48+ dollar och på flera ställen i forumet och på hemsidan så vill dom att man ska vänta minst 2 timmar blablabla. för att betala igen? Mitt antagande är att kvaliten på betalningsfunktionen matchar designen på hemsidan-- altså inte bra. Men jag tror att det kommer gå bra, jag återkommer om hur det gick.

Jag kommer välja PayPal nästa gång så slipper den stackars hemsidan prata med 'riktiga' banker.

 

också mitt bästa tips:
Använd www.resize2mail.com för att få till storleken på JPG filen

och som alltid, is i magen och ett happy-face

 

Nu ska Frugan snart göra samma sak, ska nog poppa lite pop-corn  Smile

 

/Kalle

mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24

Uppdatering:

det krånglade med kortbetalningen, hittar ingen förklaring till detta.

Valde PayPal istället och då tog det tog 2 sekunder för att betalnigen gick igenom och jag fick ett bekräftelsemail från .

PayPal rekommenderas varmt.

/Kalle

mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24

UPDATE:
Visum Granted

pastic
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2016-11-28

Grattis!
Jag kämpade en del med att ta egna foton utan skuggor etc. Så här i december var det en utmaning inomhus eftersom jag inte har någon studio med blixtar. Men med lite Photoshop så kunde jag öka ljusstyrkan i våra bilder, och med fördelen att jag har kunnat skicka samma bilder för massframkallning hos Crimson för 1,70 kr per 6 st. Att slippa 500:- i fotobutik känns rätt bra.

Hade inget problem med att betala e-visumet med SHB:s Mastercard. Tog <24h att få godkännande.

__________________

Åker till Indien första gången 20 dec 2016 - Mumbai - runt runt i Karnataka - Bangalore.

vistet
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-17

Jag tog en impulstripp på slutet av min resa från Amdo . Evisat hade en del intressanta ögonblick när man skulle fixa allt på resande fot , från en iPhone

* konvertera det scannade passet till en PDF gav mig lätta mardrömmar , tills jag kom på att jag hade en pdf- konverterare på plattan , i form av Dropbox . IBooks konverterar oxå , men den menyn öppnas inte när man skall importera till visumansökan. Det finns appar som gör detta oxå - dom verkar alla göra samma sak från en server , snabbt och dyrt , eller lång väntetid tid på servern.

* räkna med att få göra om ansökan ett par gånger , så fort du missar med två pixlar så blir det en ny omgång ( nej , min farmor fick ingen militär träning i Pakistan osv )

* jag försökte oxå med kreditkortet : lönlöst . paypal gick igenom direkt .

* passfotot : jad hade en kopia i lagom upplösning på mailen . Från fotoautomaten på Domus , som oxå mailar - totalt drygt en hundring.

* färdig passansökan kring fyra på eftermiddagen , färdigt visa till frukost .

__________________

high road to...

putte64
putte64s bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2013-05-15

Jag höll på i 4 timmar, men inget foto dög.
Sedan ruttnade jag och köpte fotot från lokala fotografen.
Vet än i dag inte vad jag gjorde för fel, pixlar och storlek var rätt enligt Windows, men självklart var något fel.

/ P.

vistet skrev:
Jag tog en impulstripp på slutet av min resa från Amdo . Evisat hade en del intressanta ögonblick när man skulle fixa allt på resande fot , från en iPhone * konvertera det scannade passet till en PDF gav mig lätta mardrömmar , tills jag kom på att jag hade en pdf- konverterare på plattan , i form av Dropbox . IBooks konverterar oxå , men den menyn öppnas inte när man skall importera till visumansökan. Det finns appar som gör detta oxå - dom verkar alla göra samma sak från en server , snabbt och dyrt , eller lång väntetid tid på servern. * räkna med att få göra om ansökan ett par gånger , så fort du missar med två pixlar så blir det en ny omgång ( nej , min farmor fick ingen militär träning i Pakistan osv ) * jag försökte oxå med kreditkortet : lönlöst . paypal gick igenom direkt . * passfotot : jad hade en kopia i lagom upplösning på mailen . Från fotoautomaten på Domus , som oxå mailar - totalt drygt en hundring. * färdig passansökan kring fyra på eftermiddagen , färdigt visa till frukost .

__________________

Kom hem 27/4. Längtar redan tillbaka.

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu