Goa allt!

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
zairen
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2017-01-08

Hej på väg till Goa 2 veckor i februari, resvan men inte så van med Indien, varit där 1 gång förut på annat ställe. Ska inte åka runt så mycket, kanske något, åker med mina barn. Bra ställen att bo, hänga på? Norra eller södra? Massage och yoga var finns det? Något boende med yoga? Ngot rekommenderat boende/hotell? Några platser väl värda besök, pilgrimsorter inte långt därifrån? Kryddor? Turer till havs?Tack för svar!

 

LaduLaser
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2014-12-16

Att hitta ett yogaretreat eller spa under November-April i Goa är ungefär som att hitta en indisk restaurang på Söder i Stockholm - du måste vara blind för att inte hitta ett Smile

Vad jag förstått så hänger partyfolket mer i norr, medan svenskar och engelsmän som vill ha lite lugn och ro åker till södra delarna. Ciaran's i Palolem är en riktig gammal favorit bland alla jag känner som varit där, kolla in www.ciarans.com för mer info.

Jag kan i övrigt rekommendera att köpa bara kapitlet "Goa" i PDF-format från http://shop.lonelyplanet.com/ebooks/india/india-travel-guide-16/india-goa-chapter-16/ , kostar bara £2,09, dvs under 30 spänn.

__________________

Nästa resa: Delhi-Varanasi-Bodhgaya-Ayodhya-Mathura-Delhi. Oktober-november.

zairen
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2017-01-08

Tack för info,:-)hört om Ciaran´s. Kanske vi åker norrut och sen åker ett par dar söderut. har du mera tips på utflykter, nån stad att besäka i Goa? 

 

mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24

Ta lokalbussen till Mapusa för ett marknadsbesök, 30 Rupees för 1+2. Vinka in en buss, fråga om Mapusa eller 'Mapsi' som det kallas. Sätt er så kommer någon att ta betalt (gärna småsedlar!!). Marknaden är slutstationen.
Tips, gå in 50 meter med blicken högt så fastnar ni inte i fällorna...
Söder om marknaden utanför så hittar man butiker i husen, även på 2a våningen!!
ATM finns att hitta 5 min promenad där &-så, fråga...
Vi gjorde fynd på ljushållare men blev blåsta på tyg ...
Välj rätt buss tillbaka.. beskriv var ni ska...
En kul dagsutflykt!

zairen
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2017-01-08

Tack för bra tips! Tror vi har vår plats i Norr och så åker vi söderut på utflykter - och till Mapusa! Hur brukar ni bo, vet ni om det finns nåt hotell med yoga på hotellet - någon provat ayurveda i norra Goa.

 

 

mrBlade
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2016-10-24

OK, vi bodde i Calangute i 14 nätter, bra och fräsht rum + WC. Prisnivå 2000 R/dag (brevid Ocean Palm + högsäsong) 10 minuter till stranden (2,5 med Moped). Vi tog egna tidiga morgonpromedader med avslutande Yoga själva i sanden. Ibland så anslöt flera spontant utan att prata etc. En bra start på en härlig dag, varje dag!

Tyvärr så är detta boende bokat tills April men då får du nivån på vad vi betalade (utan mellanhänder...).

Lycka till och njut varje dag!

Fam.K.
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-18

Veronicas Guesthouse är trevligt, familjeägt, bra städning och ganska nära stranden, bara en liten grusstig ned. Egen liten restaurant med bra mat, wifi fungerar, tv ingår.  Familjen är jättehjälpsam och tipsar och visar. Följde med oss till "vårdcentralen" och apoteket en gång när detta behövdes", lugn omgivning. http://www.veronicaguesthousegoa.com/

Rekommenderas varmt! Fam K

 

Om Indien.nu

Indien.nu grundades år 2000 som en ickekommersiell webbplats för spridande av information och resetips om Indien. Sajten drivs och utvecklas av Henric Carlsson som sedan 2007 bor i staden Udaipur, Rajasthan, Indien. Läs mer om Indien.nu här!

Kontakta oss

För frågor och synpunkter skicka ett mail till: Webmaster Vill du tipsa om arrangemang och evenemang i Sverige, maila: Henric För fler kontaktdetaljer, se kontakta oss.

© 1999-2013 Indien.nu