indien.nu

Det rör sig på Indien.nu

Henrics blogg

Det rör på sig på Indien.nu, ja, inte på den här bloggen då men bland artiklar och resenyheter. Många av våra artiklar har fått större uppdateringar under de senaste veckorna.

Firar det nya forumet med några bilder från Lake Pichola i Udaipur

Henrics blogg

Nu har vi äntligen fått upp nya forumet på Indien.nu och det mesta fungerar som det ska. Det är fortfarande några småsaker vi fortfarande ska fixa och i framtiden kommer det kopplas nya funktioner till såväl forumet som resten av sajten.

Länge sedan jag skrev elller lade in dagens bild

Henrics blogg

Hej!

Nu har det varit en lång stund sedan jag skrev igen och dagens bild? Nä, inte så mycket till dagens bild heller. Kanske blir en liten pånyttändning snart igen när regnen har slutat. Här kommer dock lite bilder från Udaipur igår när några kompisar från Schweiz var på besök. Bilderna är från delen av gamla stan som ligger bakom vårt hus här i Udaipur.

Statyerna på Ganesh är uppställda över hela staden sedan hans födelsedag. Tio dagar efter Ganeshas födelsedag tar man med statyerna till sjön där han får bada och fram tills dess spelar man hög musik och dansar.

Dagens och gårdagens bild - fantasin tryter. Dessutom lite nyheter på Indien.nu

Henrics blogg

Eftersom dagens bild kom till lite oförhappandes på kvällskvisten igår får den åka med i dagens inlägg. Idag, liksom igår, har det varit gråmulna och småregnande tråkiga dagar men istället för bilder har det då istället blivit lite arbete på sajten.

Dagens bild är tagen från mitt hus och är en bild av Udaipurs City Palace. Gårdagens bild är från favoritrestaurangen Natural View och visar ett av stadens hotell med Monsoon Palace i bakgrunden.

Dagens bild samt uppdateringar på indien.nu

Henrics blogg

Det var verkligen inte så lätt att försöka få till en endaste bild på en dag. Svårt att bolla heltidsjobb, heltidsjobb med Indien.nu, daglig fikastund på stan med fotografering. Får nog ta en funderare på hur jag ska gå vidare med det. Hur som helst, på vägen hem från fiket tog jag en liten sväng på hojen för att tanka och passade då på att ta en liten sväng förbi sjön.

Flera nya uppdateringar - mycker mer på gång!

Henrics blogg

Ville bara springa förbi bloggen en sväng och berätta att vi påbörjat en hel del arbete med att fixa guiderna till Himachal Pradesh. Bland annat har vi påbörjat en guide till Shimla, lagt till en massa nya bilder till såväl Manali som Dharamsala (McLeod Ganj). Innehållsmässigt har vi en del arbete kvar innan vi lägger upp det men redan nu finns det en hel del bilder att se tills vidare.

Ny avdelning för smartphone-appar

Henrics blogg

Hej!

Ville bara göra er uppmärksamma på att vi nu har öppnat en ny avdelning för recensioner av smartphone-appar här på Indien.nu. Än så länge har vi lagt in ganska få appar men räkna med att det kommer betydligt fler inom kort. Har du en favorit-app till iPhone, din Android, Nokia eller något annat som vi inte har med, tipsa oss gärna genom en kommentar nedan!

Apparna kan man läsa om här!

Samtidigt sker det uppdateringar både här och där på sajten och snart är vår nya guide till Indiens sydspets klar och publicerad.

Sommarens intåg

Henrics blogg

Så, nu är sommaren officiellt här. Igår visade termometern i Cheetak Cirkle på 49 grader, kanske något överdrivet men 44 verkar vara den officiella siffran. I kontoret/vardagsrummet visar termometern just nu på 38 grader. Svalare än ute men det känns fortfarande varmt och kvavt. Men hoppet står till en person som enligt plan ska komma hit klockan halv tolv imorgon förmiddag och ruska fart på AC:n. Nice!

Nu har Indien.nu varit uppe i ett par dagar

Nu har nya Indien.nu varit uppe i ett par dagar och saker och ting börjar komma iordning. Fortfarande är det några saker som ger problem men jag hoppas vi kommit tillrätta med de flesta under de kommande dagarna. Det har varit ett långt och intensivt arbete med att lansera sajten och vi fick släppa den en stund innan beräknat eftersom vi helt enkelt vuxit ur det tidigare webbhotellet och inte möjlighet att fortsätta där.

Indien.nu version 3.0

Den nya versionen av Indien.nu, 3.0 som vi kallar den under uppbyggnaden, har flera nya funktioner och har ett familjärt men uppdaterat utseende. Vissa saker kanske inte finns kvar från den förra versionen eller har fått en ny plats. Men vi hoppas ändå att förändringen är till det bättre för alla.

Prenumerera på innehåll