Aloo gobi eller vegetable karahi/khadai

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
beccis
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2016-02-13

Jag tar mina restaurangbesök på allvar. Ska äta indiskt ikväll och vet med mig att jag jämt har grov beslutsångest, så jag tittar alltid på menyn i förväg. Ska jag ta aloo gobi eller vegetable karahi?

Bakgrundsfakta: jag gillar när det är såsigt, krämigt, vänligt att doppa naan i med liten touch av nöt i. (Man skulle ju kunna tänka sig att jag borde ta veg. korma då, men grejen är att jag håller på att arbeta mig igenom menyn på Indian Kitchen i Uppsala och den har jag redan smakat, så den tar jag inte igen förrän jag arbetat mig igenom alla rätter)

putte64
putte64s bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2013-05-15

vegetable karahi

__________________

PLanerar vintern 2020.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Beställ båda. I Indien beställer man alltid många rätter och delar på. Du behöver komplettera med dal, chapati och raita också.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Räkna inte heller med att det är samma rätt du får på olika restauranger, och absolut inte samma rätt på en indisk restaurang i Sverige som en restaurang i Indien. Aloo Gobi betyder ju till exempel bara att det är potatis och blomkål. Det finns tiotusentals sätt att tillaga dessa två råvaror. Billiga restauranger slänger på mer sås, dåliga kockar häller i mer grädde och fett medan en lite dyrare restaurang använder mer grönsaker. Grönsakerna är dyrare än såsen, i alla fall här i Indien.

Hur som helst, nu har du ju redan varit där. Så hur var din mat?

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu