Andlighet, yoga, mästare???

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
kjerwal
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-09-12

E lite nyfiken på om det finns nån eller några på forumet som har varit i eller reser till indien av helt andliga/själsliga intressen.,

E d någon som har en mästare/guru eller som har besökt något helgon. E d någon som har träffat någon som har "siddhis" krafter som har varit med om något och kan tänka sej att dela med sig.

E d någon på forumet som överhuvudtaget är intresserad av dylika företeelser?

mvh kjerwal

Karmashakti
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-08-21

Hej,

Om du är intresserad av yoga och andlighet så kan jag rekommendera Bihar school of yoga. http://www.yogavision.net/
Jag befann mig förra året i södra Indien i Kerela och hade det varmt och skönt och eftersom jag är välldigt intresserad av yoga och meditation så ville jag pröva yoga fullt ut och leva i ett ashram en tid. Jag googlade och tittade på dussintals hemsidor om yoga i området runt kerela men fastnade för en bild på Swami Niranjan Ananda Saraswati på Bihars school of yogas hemsida. Hade inte en tanke på att resa upp till kylan till norra Indien där ashramet ligger men så blev det.

Jag bodde där i 1 och en halv månad och det har verkligen förändrat mitt liv. Min guru är Swami Niranjan Anada Saraswati.
Ashramet går runt på donationer från besökarna. De hjälper fattiga barn med utbildning, kläder, mediciner, borrar djupt efter brunnar vatten till landsortbefolkningen etc. Ett riktigt bra och seriöst ställe. jag ska dit nu i september och göra en 4 månaders kurs i Yogic studies.

MVH

Karmashakti

kat

Hedvig
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-05-31

Måste man anmäla sig i förhand eller kan man bara åka dit och signa in på en kurs? får man hjälpa till med välgörenhetsarbetet också eller är det bara yoga?

Jag är helt klart intresserad av dylika saker, men har mest studerat Ayurveda med inriktning kost och massage. Hade dock väldigt gärna viljat testa att bo på aschram, men när jag var i Indien första gången drabbades jag av en våldsam kärlek och amöbadysenteri så mina planer fick modifieas något hhaha.