Arbeta i Mumbai/Bangalore för svenska hotels

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Juliya
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-05-14

Är det någon här som har jobbat för svenska hotels i mumbai eller bangalore och kan berätta hur det är? Vilken stad är att rekomendera?

Daanie
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-05-24

Hej!
Jag googlade på arbeta i Indien eftersom jag har jobbat där OCH jag jobbade specifikt på Svenska Design Hotels Mumbai. Jag rekommenderar inte Mumbai området starkt. Jag fick en väldigt massa problem med företaget där och resten av svenskarna jag var med där fick också sina konflikter med det hotellet. Jag har iallafall hört en väldigt massa bra om Bangalore hotellet. Jag säger inte att det är en underbar upplevelse, vilket det verkligen är! Men personalen på HR: avdelningen på Mumbai är otroligt hemska och dom höll inne mitt pass helt olagligt då jag fick ta och kontakta svenska ambassaden för att försöka få mitt pass tillbaka. Jag vet inte om dom har ändrat och bytt ut personalen eller ändrat regler samt skrivit om kontraktet men jag kan tänka mig att det på något sätt har blivit bättre och att dom är mer förberedda att ta emot arbetskraft från Sverige, vilket dom inte var när vi anlände dit.
Jag är iallafall i sökandet efter att ta mig tillbaka till Indien och jobba med något annat eftersom jag verkligen blev förälskad i landet och fick en massa goda vänner också. :) Men om du absolut vill köra på det här så föreslår jag Bangalore.

Juliya
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-05-14

oj! Kan du berätta mer om din vistelse i mumbai och om dina erfarenheter?

Efter lite research och pratat med vänner som är indier så tror jag Bangalore skulle passa mig bättre.

Maila gärna mig! Vill veta mer!

ladyneera@hotmail.com
Mvh: Juliya

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Sedan är det ju inte mer "svenskt" än att de indiska ägarna bott i Stockholm ett tag, någon svensk design är det inte heller.

sophie P
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-12-04

Hej,

Jag är lite nyfiken på att veta hur det gick för er för jag söker just nu efter en praktikplats i Indien och vet inte heller vilket som är rätt ställe att vara på?

sarra1
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-27

Hej Sophie,

Att jobba på Svenska är inget att rekommendera. Jag pratade precis med en kompis som jobbade på Svenska Mumbai (jag jobbade på Svenska Bangalore) och vi skrattade gott åt vår konstiga erfarenhet från det jobbet. Det var skitjobbigt under tiden, men nu, ett tag efteråt är det ett roligt minne.. Jag slutade efter 5 månader, några slutade efter en dag, någon jobbade över ett år... 

 

Men jag fattar det som att du mest undrar vilken stad du ska bo och arbeta i. Mitt råd till dig är, Bangalore. Jag har själv bott där i nästan två och  det är utan tvekan bästa staden i Indien. Jag har ju inte bott på så många ställen, men har bott både i Mumbai och Bangalore. Bangalore är väldigt lugnt jämfört med Mumbai, det är mindre, finns fler expats (känns det som iaf) Bangalore expat club finns där det är lätt att komma in i expatsgemenskapen. Bangalore är helt enkelt bäst. Om du har några mer frågor så får du gärna skicka ett PM till mig.