Barn i skolan i Goa

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Calypso
Calypsos bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-05-10

Hej!

Vi bor i Palolem/ Goa på vintrarna med vår 11 åriga son som går i waldorfskola där. Nu är det så att han fyller snart 12 och känner att han inte längre vill bo i Goa utan hellre stannar hemma i sverige under vintern.

 

Vi söker nu andra svenska barnfamiljer som är intresserade av att komma till Palolem och ha sina barn på skolan där. Skulle vara fint för vår son att ha andra svenska i hans ålder i närheten.

 

Jag hjälper er gärna med visum, billiga flygbiljetter, skolkontakt och boende. 

 

Hör gärna av er! 

 

Massa varma krama Calypso och Zion

Zion med kon Lakshmi utanför vårt hus i Palolem

Bendula
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2012-12-07

Hej

Jag har verkligen tänkt tanken - men hur är det med årskurs? Även klass 7? Var i Patnem i år och älskade det... lugnt och skönt! Gav mersmak. Planerar att åka ner 3 veckor över jul  - har du något hus som du vet hyrs ut? 3-4 personer.

 

Tackar på förhand Smile

Calypso
Calypsos bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-05-10

Hej!

 

Vad roligt att ni kommer ner till Jul.  :)

Skolan där min son går har undervisning för barn upp till 14 år och undervisningen sker enligt rudolf steiner modellen och på engelska. Det är en fantastisk liten skola.

Huset brevid vårat hus hyrs ut och kostar ca 15000 rupees i månaden. Det är badrum, kök, och tre rum. Inget lyx dock ^^.  Gångavstånd till både skolan och Patnem och Palolem stranden. Men jag vet ju inte om dom har fått det uthyrt då under jul. Men det är inte svårt att få tag på hus där. Jag känner många fina människor där som hyr ut sina hus. Bara kontakta mig när ni är på väg så hjälper jag er att hitta nåt. 

 

Varma kramar

 

Yanina
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-09-13

Hej Calypso och Zion!

Va intressant!! Och roligt att hitta detta inlägg!!

Jag hittade det för att jag sökte på google på grundskola i Goa. Vi tänker spendera största delen av vintrarna utomlands framöver, i vinter i just Indien, och har också en 11 åring (som blir 12 i maj) som inte vill följa med. Han går i en Waldorfskola i Skåne just nu. Hade ingen aning om att det finns en waldorfskola i Goa dit vi hade tänkt åka först och bo hos en vän som har ett hus i Panjim. Vi har en 14-åring också, som går i klass 7 i waldorfskolan här, som åker till Goa med sin storasyster redan i början av oktober om allt går enligt planerna. Vi kommer förmodligen senare, i början av december!

Vi är väldigt intresserade av att få kontakt med er för att lära känna er och få hjälp med ett boende närmare skolan i Paolem och kontakt med skolan. Jag skickar tel. nr och mailadress i ett PM till er. Hör gärna av er!!

Kramar Yanina

Yanina
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-09-13

Hej igen!

Har just varit inne på Vidya Aranya Schools hemsida och anmält våra 2 killar!!  Vet i veckan om dom får plats. 14åringen är anmäld till den 28 oktober och 11 åringen till den 12 december. Vi stannar i så fall tills mitten av februari, Hoppas er 11 åriga son följer med nudå!! När åker ni dit?

Kram Yanina

Calypso
Calypsos bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-05-10

Hej Yanina! Åh vad fint! Dom kommer få det så bra där Smile Vi kommer ner runt den 20:e oktober. 

 

Yanina
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2013-09-13

Hej igen!

Vi har inte fått besked från skolan ännu, men har skrivit ett mail idag, för att höra hur det går,om vi har fått plats till killarna. Om vi inte får svar snart, kanske ni kan kolla med skolan när ni kommit ner nästa vecka. Vi vill gärna boka biljetter snart! Blir förmodligen nu så att 14åringen och hans syrra kommer ner runt den 18 nov och jag och 11åringen runt den 9 dec. 

Vi har också frågat hur mkt det kostar i skolavgift, men inte fått något svar ännu. Så undrar om ni vet.

Kram på er, Yanina