Boende i goa etc.

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
el-in
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2005-09-26

hej,
vi ska åka med familjen för att fira en födelsedag och bestämt resmål till goa, indien. eftersom ingen av oss har varit i indien tidigare så har vi lite frågor:
är det nån som har koll på om det är svårt att hitta boende på plats? vi tänkte vara borta i två veckor ungefär och vill kanske inte ligga på en strand hela tiden utan flytta på oss lite. kan man göra dagsresor? hur är komunikationerna? åka med ryggsäck eller mer planerat vilket rekomenderas?

tacksam för respons

andreass
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-05-28

Hejsan!

Dessa funderingar hade jag också då jag åkte till Goa för första gången, men det löste sig då vi befann oss där!

Att hitta boende på plats är ingen fara, men det beror helt och hållet på när ni skall resa. Under jul- och nyår och däromkring kan det vara svårare med att hitta hotell om man inte förbokat. Dessutom är ju priserna mycket högre under högsäsong, till skillnad från säsongens början och slut. Men generellt tror jag inte att det är några egentliga svårigheter. Sannolikheten att det skulle vara fullbokat i HELA Goa, i vartenda hotell finns nog inte, även om det under denna period kan vara svårt att hitta hotell som möter ens prisklass.

Kommunikation råder det absolut ingen brist på! Det finns bussar, taxibilar och rickshaws vart man än vänder sig!

Även om ni inte vill ligga på stranden hela dagarna (vilket jag personligen tycker är helt bortkastat då man åker så här långt. Om man är ute efter sol och bad kan man ju lika gärna åka till Kanarieöarna). Det finns dagsturer och olika arrangörer runt om i hela Goa. Många hotell har sina egna utflykter också. Det enklaste alternativet, som jag tyckte, var att boka en taxichaufför under en viss tid (antigen per timme eller motsvarande mil. Exempelvis, åtta timmar eller åtta mil) och åka omkring. De flesta taxichaufförer är extremt trevliga och vill hjälpa en med mesta möjliga.

Att åka med ryggsäck eller inte kan jag faktiskt inte svara på... jag är ingen backpacker, även om jag ger mig ut på strapatser vill jag befinna mig på "safe ground", något att falla tillbaka på.

Men att rekommendera är en guidebok! Jag fick just hem "Goa och Kerala" från Travellers, den rekommenderas starkt plus Lonely Planet!

Andreas

akcn
akcns bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Hej!

Ett tips är att när ni stiger av planet i Goa så kan man vända sig till 2 -3 olika receptioner på flygplatsen som kan boka hotell eller de vet vilka som är ledig. Jag och min mamma som var i Goa i februari -05, stegade fram till en sådan disk och sa att vi ville bo i Palolem, kille hade inga hotell där men fixade oss en taxichaufför som skulle köra oss till olika hotell/bungalows i Palolem. Vi fick betala 900 rs för turen till Palolem ( snabbt som bara attan gick resan dit) och sedan körde han runt oss till olika hotell efter våra krav, vi hittade till slut ett trevligt och lugnt hotell, längst söder ut på Palolem stranden, som vi tycke var rent och fint.

Vi åkte både med ryggsäck och vanlig resväska men hade backpacker biljett, alltså bara flygstol. Detta funkade utmärkt. Vi bodde för 800 rs/natt i egen bungalow på marken med veranda, bucketshower och toalett. Allt var rent och välstädat och med kvinnlig personal i reception, vilket ju är ganska ovanligt i överiga Indien.

mvh
Anna