Boende i Kochin

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Veronica
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2010-02-11

Vi (2 vuxna+3barn) skall tillbringa 5-6 dagar i Kochin och undrar om någon kan tipsa om bra boende.
Läste inlägget om Casa Mia Homestay, vilket lät jättetrevligt. Men vi vill nog gärna bo på fastlandet (Ernakulam) eftersom vi skall lägga endel av tiden på en skola & ett barnhem som ligger där. (Känns lite bökigt att ta sig ut till Fort Kochin varje em/ kväll!?)

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Rubriken borde vara "Boende i Ernakulam".

Veronica skrev:
Känns lite bökigt att ta sig ut till Fort Kochin varje em/ kväll!?

Det går båtar, bussar och taxi och det tar tar inte mer än 20-30 minuter att åka mellan och Kochi är mycket mycket trevligare än Ernakulam.

Jag har några gånger bott på mycket trevliga Hotel Excellency och de ligger väldigt centralt på en tvärgatan till Mahatma Gandi Road i Ernakulam: hotelexcellency.com

viajon
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-07-06

Det är verkligen värt att bo i Kochin och resa 20 min till Ernakulam. Kochin är riktigt härligt.

Veronica
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2010-02-11

Nu verkar det som om vi kommer att spendera några extra dagar i Cochin (vi har inte lyckats få några tågbiljetter vidare till Goa...)
Är det någon som har några bra tips på vad man kan göra.. besöka...utforska runt Cochin. (förutom Fort Kochin som vi kommer att besöka tidigare)
Vi är inte intresserad av att åka ända ner till Kovalam för ett par dagar, men kanske finns det någon trevlig strand lite närmare??? Någon som varit på Vypin Island, till exempel???
Tacksam för svar!

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

Synagogan var rätt intressant att se, mycket för att vi hade en mycket bra guide. Mattancherry Palace likaså.

En Backwaters-tur är väl något ni borde ge er på?

De kinesiska fiskebåtarna är ett rätt populärt turistmål, men det förstår jag inte riktigt varför. Man kan förstås ta en rundtur på en halv dag med båt och se dem och mycket annat.

Staden Kaladi rekommenderas för ett besök, men det hanns inte med i vårt schema. Likaså var det inte väder för strandbesök, men det ska finnas ett par små stränder hyfsat nära inpå.