Charter eller ordna eget? Vad är billigast och mest värt?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
aNanasen
aNanasens bild
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2012-02-28

Nu börjar Goa tarmen svida igen....Fortfaraden 2 år kvar till avgång.cheeky Letar efter charter men apollo verkar vara det som finns att välja på, var och kikade på ving med de tycket man skulle mellanlanda två gånger och ingen transfer. Då började jag fundera på om man kanske skulle hitta eget hotell och bara ta ett reguljärflyg.

Var ska man börja leta? Vad ska jag tänka på? Var skall man BO? kommer ha tre grabbar med mig 9,11,17 år + stackars maken som inte vet något om denna resa då det är en 40 års present till honom.

Jag vet att han vill bo RENToch ha en toalett! därför tror jag charter passar honom kanske bättre. Går jag till mig så tycker jag äventyret är roligare. Självklart vill jag inte ha kakelackor i alla hörn men, ja jag jar oxå barn varav en liten allergiker och astmatiker så kanske inte riktigt blir så äventyrligt.

Några förslag på hur jag ska lägga upp vår resa? Vill ju inte bli luspank på köpet.

Var kan man bo? Vad kan man lägga sig i pris, vad är rimligt?

__________________

Ssk Ananascheeky

Nepomuk
Nepomuks bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-18

Charter är smidigt på många sätt och oftast det absolut snabbaste sättet att ta sig till Goa. Hittar du inget hotell som passar kan du alltid boka bara flygstol och fixa eget boende (på plats eller hemifrån).

Reguljärt är det (vad jag vet) bara Qatar Airways som flyger direkt till Goa. De brukar vara ganska dyra men har ibland kampanjer som gör  att det kan vara klart överkomligt att flyga med dem. Övriga flygbolag flyger till Delhi eller Bombay (med en mellanlandning någonstans på vägen). Därifrån kan du sedan ta tåg eller flyg vidare ner till Goa. Vill man göra på det sättet kan det även vara kul att stanna några dagar och uppleva Delhi/Bombay. Men det beror förstås på hur länge ni tänkt vara i Indien. En annan fördel med att flyga reguljärt är att man kan välja datum helt själv, till skillnad från charter som har helt fasta dagar. 

Har du funderat något på var i Goa du vill åka? Beroende på vad du vill ha finns ju alla typer av boenden i alla prisklasser. Sen beror det lite på när ni tänkt åka också. Över jul och nyår är det dyrt, i början och slutet på säsongen mycket billigare. 

/anna

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

aNanasen skrev:
Fortfaraden 2 år kvar till avgång.cheeky Letar efter charter men apollo verkar vara det som finns att välja på, var och kikade på ving med de tycket man skulle mellanlanda två gånger ...

Ja att åka charter är dyrt, oflexibelt och tidskrävande varför det går färre och färre charterplan för varje år. De allra flesta föredrar det vanliga flyget utan daltande och resenärerna får vara myndiga och ta hand om sig själv.  

aNanasen skrev:
... och ingen transfer.

Det skall du vara glad för. Charterbolagens transfer-bus är svindyr, långsam, stannar överallt och är bara föööör jobbig. Åk snabbt och mycket billigare med vanlig taxi istället

aNanasen skrev:
Då började jag fundera på om man kanske skulle hitta eget hotell och bara ta ett reguljärflyg.

Det lyfter massora av flyg varje timme bara från Arlanda och ännu fler från Köpenhamn som med ett byte tar dig hela vägen till Indien. 

Charterplan går bara två gånger / månad. Orka passa sådana när man kan resa när man själv vill. 

aNanasen skrev:
Var ska man börja leta? Vad ska jag tänka på? Var skall man BO? kommer ha tre grabbar med mig 9,11,17 år + stackars maken som inte vet något om denna resa då det är en 40 års present till honom.

Bäst är att titta på rummet innan du bestämmer dig. Titta gärna på flera hotell innan du väljer var du skall bo. 

Måste du dötrist och överplanerande boka innan är cleartrip.com/hotels det bästa stället att boka hotell i Indien. 

aNanasen skrev:
Jag vet att han vill bo RENToch ha en toalett! därför tror jag charter passar honom kanske bättre. Går jag till mig så tycker jag äventyret är roligare.

Alla hem och hotell har väl toalett eller har jag missat något. Städning har ingått på alla hotell jag har bott på i hela världen, inte bara i Sverige, Norge, Iran och Pakistan utan även i Indien också. 

aNanasen skrev:
Självklart vill jag inte ha kakelackor i alla hörn men, ja jag jar oxå barn varav en liten allergiker och astmatiker så kanske inte riktigt blir så äventyrligt.

Vem vil ha kackerlackor i alla hörn? De flesta hus i Sverige har både råttor och kackerlackor. Det är skönt att åka till Indien och slippa det mesta av sådant elände. 

Indier är hysteriskt renliga och tvättar sig många gånger om dagen till skillnad från skitiga svenskar. 

aNanasen skrev:
Några förslag på hur jag ska lägga upp vår resa? Vill ju inte bli luspank på köpet.

Var i Goa vill du åka?

Jag älskar Palolem och Baga mest. 

aNanasen skrev:
Var kan man bo? Vad kan man lägga sig i pris, vad är rimligt?

När skall du åka? Priser varierar stort med årstid och hur du bokar biljetter och hotell.

Flygbiljetter är billigast om du bokar cirka 300 dagar före hemresan. Jag brukar köpa flygbiljetter till Indien från travellink.se

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

akcn
akcns bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Hej!

Jag har åkt både med Charter och själv (regulärt)..

Måste säga att jag föredrar att åka själv... för även med Charter måste man oftast mellanlanda.

Men är du ute i riktigt god tid kan du få en bra deal. Jag har flugt till Mumbai o sedan tagit flyget ner till Goa. Snabbt o smidigt!

Hotell kan du fixa när du kommer fram. Har för mig att det finns en hotellbokningsreception på flygplatsen i Goa. Annars kan du boka ett hotell de 2 första nätterna hem ifrån och sedan åka runt o hittat ett hotell som passar er. Finns ju allt från Hyddor på standen där man delar dusch o i bland toalett till lyxhotell,

Första gången jag var i Goa hade jag med mig min mamma, som då fyllde 65 år, vi bodde i Palolem på Sevas huts... med bucket shower o toalett.... rent o snyggt o spännande med dusch där man öste vatten med en mindra spann på sig själv.... mycket skönt Wink

 

Tror ni kommer få det härligt!!

mvh

Anna

 

__________________

Resa bokad! Semester och studieresa 5-21 mars!