Flygförseningar vanligt?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Petere
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-10-02

Vi funderar på om man vågar boka flyg från Kerala till Delhi den 26:e april, dagen innan vi ska ta flyget hem till Sverige, som går den 27:e april. Om vi landar i Delhi på kvällen den 26:e och tar flyget hem morgonen efter.. vågar man ha så lite att gå på eller är det vanligt med förseningar etc.?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Ja, att plan kommer iväg för sent är vanligare än att de går i tid. Se alltid till att ha ordentliga marginaler. Interkontinentala flyg väntar aldrig på sena passagerare som kommer med inrikesflyg.

Goanen
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Förseningar I Delhi är mycker vanligt på morgonen när dimman ställer till det.

GooGoo
GooGoos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-18

En sak som slår mig när det gäller förseningar är hur otroligt trafikerade en del flygplatser är.
När jag satt på hotellet i Mumbai en natt förra året hade jag utsikt mot landningsbanan och då landade ett plan varannan minut - mitt i natten!
När ett plan tog mark kunde jag se minst tre plan som var på väg ner mot banan......inte konstigt om det blir förseningar.
Det samma gäller när man skall flyga därifrån och kön är sjukt lång av plan som väntar på att få rulla ut på startbanan.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

När jag skulle landa i Mumbai i somras fick planet cirkulera i nästan två timmar ovanför Mumbai i väntan på sin tur. När planet väl hade landat stod det stilla i över en timme då det även var kö till parkeringen. Flygplatsen i Mumbai är för liten och en ny håller på att byggas i Kharghar i östra Mumbai men innan den öppnar 2014 får vi nog räkna med alla dessa ständiga förseningar.

Delhi har inte samma problem som Mumbai men att räkna med att planen håller tidtabellen är bara naivt.