Företag i Indien

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sunlight
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-09-02

Jag undrar om någon här startat ett företag i Indien och kan svara på lite frågor.

För info: en indier finns och jag får starta företag i Indien.

Jag undrar:
Vad för olika företagsformer finns det?
Vad kostar det att registrera ett företag? Exlusive revisor

Tack på förhand

peroberg
perobergs bild
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2005-01-18

I Indien finns olika företagsformer. Om du är indier, eller har indiska förfäder, eller är gift med en person från Indien så kan du - om du inte gjort det redan - söka OCI, overseas citicen of India som gör dig till en sorts dubbelmedborgare. Då kan du starta och driva företag i Indien utan problem. Men om du inte har OCI-status (eller motsvarande som gamla PIO-kort) så krävs x antal tillstånd beroende på vad det är för företag du skall starta. T.ex. ofta från indiens riksbank (Reserve Bank of India). 

 

Indien består av många delstater och territorier med egen lagstiftning och styrs av olika lokala lagar. T.ex. att sälja alkohol i Haryana är lätt, men i Delhi är det bara det delstatliga monopolet som får sälja och i Gujarat är det totalförbud på alkohol. På samma vis finns massor med olika lagar på olika platser. 

 

Du bör tala med advokat/revisor för att fixa detta. Går även att ta min hjälp (jag har toppadvokater och revisorer som jag samarbetar med). 

__________________

Per Öberg

Bor i New Delhi och Huddinge. Utvecklar affärer mellan länderna åt företagskunder. Gift med indiska. I Indien sedan 1985. Mycket starkt nätverk i Indien.