Förlänga turistvisum

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Airam
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-04-10

Jag kommer att arbeta som volontär i södra Indien och jag började tyvärr alldeles försent forska i möjligheterna att söka visum för volontärarbete. Jag har därför blivit hänvisad till turistvisum som inte räcker hela vistelsen. Av TT service fick jag rådet att kolla med de olika indiska ambassaderna i grannländerna om vilka möjligheter det finns att förlänga. Sri Lanka kan förlänga i tre månader, men det räcker inte. Jag skulle behöva sex månaders förlängning. Är det någon som har erfarenhet av att söka turistvisum på Maldiverna (har hört att man måste ha ordnat boende annars någon form av straffavgift. Någon som vet något om detta???), Japan, Oman, Förenade arabemiraten, Bahrain, Kina.... Tacksam för hjälp

Hälsningar
Maria

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du kan inte förlänga ett indiskt turistvisum (längre) men du kan skaffa ett nytt visum utanför Indien.
Enklast skaffar du Indiskt visum i Bangkok.
Visum till Thailand får du när du anländer på flygplatsen.
Indiska ambassaden i Bangkok har gott rykte och är kända för att vara smidiga bland långtidsresenärer i asien.
Räkna med att det tar från några dagar upp till en vecka.
Kingfisher Airlines och Jet Airways flyger nästan varje dag från de största städerna i Indien.
Thai Airways är nästan dubbelt så dyra som de indiska bolagen.
Billigast flyger du från Kolkata till Bangkok.
Vill du flyga riktigt billigt flyger du med Biman Banglladesh Airlines med övernattning i Dakka.

Mer krångliga ställen att skaffa visum är på Indiska ambassaderna i Kathmandu, Dakka och Islamabad.
Till Maldiverna kan man bara åka på organiserad paketresa varför en sådan utflykt blir dyr och begränsad.

Tänk på att Indien kräver av flygbolagen att du måste ha en biljett ut ur Indien innan ditt visum går ut. Du måste alltså ha en biljett till Bangkok innan du flyger till Indien.

VIKTIGT: Om du inte har en biljett ut ur Indien innan visumet går ut kommer du aldrig att lämna Sverige! (Har själv gjort det dyra misstaget.)

Airam
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-04-10

Hej!

Jag får tacka för denna otroligt värdefulla informationen. Jag har mailat fram och tillbaka med TT service och till och med frågat om jag måste bifoga returbiljett till ansökan om visum men fick svaret att de i princip inte brydde sig om några flygbiljetter. Vi vill helst inte åka till Bangkok eftersom pojkvännen redan har varit där. Eftersom vi nu måste lägga ut pengar på att ta oss ut i landet och sedan tillbaka igen kan det vara roligt att se ett nytt land. Vi har funderat lite på Japan (ta en paus från det oorganiserade ;), hittade en tur och retur för cirka 6000 kr med Sri lanka airlines från Trichy i Indien till Tokyo. Har ni någon aning om det skulle vara billigare att flyga inrikes till typ Chennai och därifrån till Japan. Om vi ska boka en tur- och returresa är det rimligt att räkna med att vi har ett nytt visum inom två veckor eller är det för optimistiskt?

//Maria