Glasögon i norra Goa

15 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Fiesta
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-27

Reser till Goa, Calangute för första gången på måndag, vilket känns jättespännande!! Har läst massor här på forumet och fått en hel del tips, har bl a förstått att det är billigt att köpa glasögon. Skulle behöva ett par slipade solglasögon så jag tänker ta med mig mitt recept hemifrån men är det någon som vet något bra, pålitligt ställe att köpa dem på?
Och vad skall det kosta... prutar man??
Har också förstått att jättemånga blir magsjuka (min fasa!!), går det att undvika? Vill ju kunna äta den goda indiska maten utan att vara livrädd för att bli sjuk, några tips på "säkra" matställen, finns det?
Vi skall bo på Charlston och är jättetacksam för alla tips jag kan få!
/Helena

svgumaka
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2006-07-09

Jag köpte i november progressiva glasögon till mig. Och till 2 av barnen 1500.:-
Ska kolla upp adressen. Det var i Calangute.

Svgumaka

svgumaka
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2006-07-09

Rizim Plaza, Opp. Fish Market MAPUSA Goa
ph 3093309

Riktnummer vet jag inte.
Men vi satte oss i Taxi och bad dom köra oss till en optiker.

Nu får du i gengäld berätta om Chalston.
Vi ska dit i december (hur långt är inte det dit) :sover:

Svgumaka

Fiesta
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-04-27

Tack för svar, återkommer med rapport när vi kommer hem!
/Helena

raj
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-11-01

Romano Optics , Calangute (mitt i stan). Telefon 2276191. Kodak glas/lins till glaögon. Billigt och bra. Optikern gör om testet gratis om du vill. Det kan inte vara fel att låta honom/henne kolla och jämföra med ditt från Sverige.

Fiffi
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-26

Åk till Panjim till Bombay Bazar. Där köper man glasögon till jättebra priser (inte Calangutes turistpriser). Betala lite i förskott så levererar dom glasögonen till dig 2-3 dagar senare.
Vi köpte ett par vanliga progressiva, ett par progressiva solglasögon (Levis bågar) samt ett till par progressiva glasögon för ca 9.000 rupies totalt. :wink:

Regnskog
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-24

Min kompis köpte ett par glasögon i Ponda/Goa för 85 kr! :shockad:
Hans gick sönder...

Bitte
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-05-07

Hej

Du behöver inte ta med recept från Sverige, åk till Candolim och gå in på Eye site.
Han är även ögonläkare vi var nere i mars och köpte två par.

Det ligger vid beach roaden i närheten av See Breze hotel.

Christer och Bitte

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Jag köpte ett par slipade solglasögon på Mapsa market. De kostade 1000 Rs för 1,5 år sedan. Lämnade bara in mina gamla och fick styrkan kopierad. Jätteenkelt! Utbudet av bågar var inte enormt, men jag hittade ett par hyfsade :D
Ha en bra resa!
Miau

Percy111
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2008-10-13

Hej!
Jag har läst alla trådarna kring optiker i goa här på forumet.
Dock har jag läst andra forum också där det verkar som om majoriteten varit ganska missnöjda med sina glasögon....
Vad har ni andra att säga om det? Hur e del me kvalitén? Finns det märkesbågar att välja till eller är det mer av den billiga modellen? Blev genast så osäker.... :?

Miau
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Jag är nöjd med mina glasögon i alla fall :D Har hört av folk att det finns mer välsorterade optiker i Calangute när det gäller bågar. Tror nog du kan hitta märkesbågar där.

micke66
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2008-08-13

9000 rupies för 3 par verkar ju inte göör billigt direkt, då man kan fixa ett par i svedala för ungefär samma pris. med garanti.

jag var i peking i januari och köpte ett par "gucci" för 100 sek, klara på 30 min =)

Mina har hållt 10 månader

Bara 1 vecka till avresa till mumbai, kan inte bärga mig :D

lucha
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-01-19

Ja, jag måste ha hittat fel ställen i alla fall. Gick runt och pratade med några och köpte till slut ett par för 9500 rupies... Nåt indiskt märke som jag aldrig hört talas om. Fanns ett väldigt litet utbud också. Det här var i Margao.

Jonsons
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-01-08

Är det någon som vet om man bara kan ha intyg med sig från synundersökning, vi hade tänkt köpa med
glasögon hem till våra döttrar.
Funkar det eller måste de göra synundersökning också?

tommypeters
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-07-01

raj skrev:
Romano Optics , Calangute (mitt i stan). Telefon 2276191. Kodak glas/lins till glaögon. Billigt och bra. Optikern gör om testet gratis om du vill. Det kan inte vara fel att låta honom/henne kolla och jämföra med ditt från Sverige.

Stämmer, för min fru gav Romanos undersökning lite skillnad mot den svenska, hon blir mycket mindre trött i ögonen/huvudet med de indiska glasen än de gjorda efter den svenska undersökningen (som inte är gammal).

Nu har hon ett problem. Hon har fina, ramlösa glasögon med Kodak-glas från Romano i Calangute. På bägge paren har efter olyckshändelser det ena glaset gått sönder, det är ju mycket mer ömtåligt när man skruvar skalmarna direkt i glasen. Kodak-glas finns ju inte i Sverige, så de skulle behöva ersättas av Romano Optics. De har på plats i Calangute både receptet från synundersökningen samt de "showpieces" plastglas som satt i från början, de ger exakt form på glasen och skruvhålens placering. Så det kändes som om de skulle kunna tillverka nya glas som ersatte de trasiga och skicka på post, vi betalar med kreditkort via internet.

Vi ringde till Romano och de kunde hitta min frus glasögoninköp i sin "liggare" där de antecknar allting, min fru visste exakt datum. Men dels var förbindelsen rätt dålig (också efter omringningsförsök) och dels var deras engelska rätt usel, så vi kunde inte vara säkra på att allt skulle fungera. När vi frågade om emailadress sa de att Romanos i Panjim har email, så vi kom fram till att vi skulle maila dem och be dem vidarebefordra till Romano Calangute. Men i Panjim ansåg man att det inte gick att göra ersättningsglas utan att vi först skickade inte bara de trasiga glasen utan också de hela glasen och bågarna. Det är dyra bågar, så det är inget vi skickar iväg till någon utan vidare.

Det hela rann ut i sanden och min fru tänkte avvakta tills resesäsongen började, hon hade kvar de gamla "svenska" glasen till ena paret (som är lite tröttande att använda) samt vi köpte ett par enkla, icke-progressiva på Specsavers så hon ska klara sig så länge. Men nu när det i stort sett är avskaffat med Sista Minuten-resor till Goa är inte det helt enkelt/billigt heller... Bekymmersamt.