Handlaggningstid for besokare?

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Anna H
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-24

Hej!

Hur lang tid tar det for indiska medborgare att fa besoksvisum till Sverige? Vander de sig till svenska ambassaden/konsulatet i Indien? Maste jag som svensk medborgare (och inbjudare) fylla i nagon blankett?

Tacksam for svar.

Anna

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Indiska ambassaden i Stockholm är rena drömmen mot den svenska i Delhi.
(Släng dig i väggen Sverker.)
Det tar över en månad.
De kräver papper på allt du kan tänka dig och lite till inklusive sjukförsäkring, returbiljett, bokade hotell, pengar till mat och ...

Lite information finns här:
http://www.swedenabroad.com/Page____63429.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
-

Billi
Billis bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-07-12

Det verkar som att du har lite mer koll på det här matsism... Jag håller själv på att skicka papper till min man som ska försöka hälsa på till sommaren. Jag har mailat ambassaden men de har inte svarat, tyvärr. Det jag blev mest snurrig över är det här med biljett eller inte... På deras sida står det ju "Travel itinerary or copy of airline ticket", måste det inte räcka med datum då eller? Har du koll på det?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Min erfarenhet är att om du överdriver med för mycket material så uppstår inga frågetecken och då går det väldigt smidigt.
T.ex. skickar du bara datum för flyget så uppstår ett frågetecken som måste redas ut och då tar det en vecka extra, o.s.v., o.s.v.
Skicka kopior på allt inklusive din inbjudan, flygbiljetter inklusive returbiljett, reseförsäkring täckandes 30000 EURO, sjukförsäkring, tillräckligt med pengar och hotell-bokningar.
Allt måste gå att verifiera varför en lista med kontaktuppgifter till flygbolag, försäkringsbolag, bank och hotell är bra att bifoga.

Om du vill med all säkerhet få avslag på ansökan skall den sökande (indiska medborgaren) nämna att han kan tänka sig att arbeta eller söka arbete i Sverige. T.ex. Ambassaden frågar sökande om vad han gör om pengarna tar slut. Om sökande då svarar (utan att förstå fällan) att han kan ta ett arbete så är visum helt uteslutet.

Blankett:
http://www.migrationsverket.se/blanketter/bob/visum/blvisa_119031_en.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Visum till Sverige kostar 3400 rupie / person.

Lite finns att läsa:
http://www.swedenabroad.com/Page____63431.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Billi
Billis bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-07-12

Men det går alltså ändå att bara skriva datum? Vi har troligtvis inte möjlighet att köpa biljett förän han fått sitt visum, men han ska bo här, allt på min bekostnad så jag kommer skicka med papper på mina ekonomiska förhållanden. Jag har även skickat inbjudan till honom, så det borde väl ändå gå, även om det kanske tar längre tid?

Anna H
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-08-24

Tack Mats!