"hela" Indien på två månader? (+presentation)

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
DanielK
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-09-07

Hej allihop!

Precis ny här på forumet och tänkte väl börja med att presentera mig lite kort :) Daniel Karlsson är namnet, bor i Eksjö (småland), planerar första resan till Indien efter julhelgen och fram till 20 februari. Man vill ju på nåt sätt hinna med så mycket som möjligt och jag tycker att jag har rätt gott om tid på mig, nästan åtta veckor. Dock läste jag lonely planets resplansförslag, där en tvåmånadersrutt är t ex enbart norra delen av landet... Jag har inte planerat så mycket än (håller på) men jag har ju redan resmål i båda ändarna av landet (norr o söder) jag absolut skulle vilja till.

Naturligtvis går det ju att hinna med en del även om man flänger över hela subkontinenten, men det jag efterfrågar är väl helt enkelt bara lite input o erfarenheter av hur mycket man hinner med/hur lång tid en rutt tar..

Sedan kan jag ju passa på att fråga om en sak till - i o med att jag tänkt hinna med både norr o söder så funderar jag på att landa i Delhi o ta de norra delarna först (typ januari), o sen dra mig söderut för att 20/2 avsluta i Mumbai o flyga hem därifrån.
- Synpunkter på den planen mottages tacksamt :) (med tanke på klimat o annat som kan vara värt att tänka på... ?)

//daniel

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Hej Daniel,

i dec-jan-feb kan de riktigt norra delarna vara stängda pga snö, andra delar är lite kallare. I södern är denna period varm och fin. Visst kan du hinna med både orter i norr och söder, men det kan vara en idé att planera in ngn flygresa då och då för att korta ner restiden.

Har du några "måsten" att besöka? Du kan väl speca dem så kanske vi kan hjälpa dig lite mer med förslag på resväg.

Mvh,
pia

DanielK
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-09-07

jo efter vad jag läst mig till så verkar de nordligaste områdena lite väl kalla för jan-feb, alltså upp mot Himalaya - o de hade ju varit häftigt att uppleva men som sagt man vill ju inte frysa för mycket...

Annars är det jag tänkt hittills i norr Agra, Jaipur, Varanasi. Har kikat på om man skulle kunna ta sig upp till Dharamsala också (religionen är mitt största intresse egentligen i indien så...)

I söder är det som är mer eller mindre spikat en eventuellt längre vistelse i Tiruvannamalai (Tamil Nadu), i ashramet där om man har möjlighet att få bo där..

Sen tänker jag mig en veckas "semester" i Goa eller Kerala också :) Man kanske behöver koppla av under resans gång...

o som sagt Mumbai med allt vad det innebär, och iaf Elloragrottorna ligger väl inte alltför långt från M, så dem tar jag väl på slutet, så som planen är för tillfället iaf...

Eller finns det någon stad längre söderut i landet som har bra flygförbindelser med europa? Tänkte om man börjar i Delhi o rör sig söderut endast istället för o luffa norrut igen till Mumbai? Jag sökte flyg hem från Chennai men då var det ändå via Mumbai.. Är det bara de städerna som har direktflyg till/från europa?

edit:
har förresten en google map där jag punktat in de tänkta resmålen:
http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&msa=0&msid=100763389791048427091.00046413ef38568ee43d7&ll=22.22809,79.145508&spn=34.302038,36.606445&z=5
(inte så mycket där än som sagt men hey, det är lång tid kvar till 27/12 :) )

edit 2:
Puri o Konark är också tänkta anhalter.... vet inte om man ska klassa det som norr eller söder :P

Nyrre
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2006-10-17

Tjenare!

Jag reste from 2008-02-01 till och med 2008-05-10 igenom stora delar av Indien samt Nepal och på den tiden hann jag se massor.

Visst blir det lite flängigt men man hinner se mer än man tror. I denna tidsram spenderades 2 veckor i goa, 1 vecka i Varkala och närmare 3 veckor i Nepal. Ändå hann jag med Mumbai, Indiens sydspets, Pondicherry, Hampi, Vadodara, Amritsar, Mc Leod Ganj, Dehli, Agra, Varansi, Kolkata med mera.

Jag hade väl ett snitt på 3-4 dagar vid varje delmål på resan. Men i princip hann jag runda hela Indien på denna relativt korta tid. Rekomenderar verkligen att du tar dig norr ut, nu var jag där lite senare än vad du är, men det är sagolikt vackert där uppe och jag skulle se det som en utmaning att vara där uppe under de lite kyligare perioderna. Folk bor ju trots allt där uppe året om, det finns filtar och varma människor :).

Varanasi är underbart, tror det är den bästa platsen jag besökt so far i mitt snart 24åriga liv.

Ha det gött!

/Anders

DanielK
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-09-07

Ja, Anders, med tre veckor i nepal blir det väl faktiskt nästan samma tidsramar för dig som mig!

Ja, vad gäller vädret i norr har jag väl varit inne på samma tanke som du - att det kanske inte gör nåt att det är lite kyligt, kan vara en fantastisk upplevelse ändå!

Har du några tips på vart man bör ta sig då, om man ska ta sig längre norrut? Leh är ju ett ställe jag läst om men vad jag förstår är vägen dit stängd fram till våren?!

//daniel

pajaflow
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2002-07-07

Om du ändå är i norr skulle jag rekommendera Delhi framför Mumbai. Inte av ngn speciell anledning än personlig subjektivitet! Jag tycker Delhi är en kul stad med mkt roligt att se och uppleva. Mumbai är inte lika rolig helt enkelt (enligt mig... ).

Nyrre
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2006-10-17

Hej igen!

Ska du längre norr ut än Mc Leod Ganj/Dharamsala får du nog räkna med svårframkomlig terräng och riktig kyla.
Vi tänkte ta oss till Leh när vi var där uppe men då var det snöblockeringar på vägarna och det här var ju ändå i mitten på April. Leh är ruskigt högbeläget och kan nog vara en grym upplevelse. Men du får nog räkna med en del strapatser. Men hade jag gjort om samma resa hade jag nog ändå valt att ta mig uppåt.

Annars kan jag starkt rekomendera Nepal, dock är det inte högsäsong när du är där, vilket det inte heller var när jag var där.
Idealet är att åka i okt/nov då man kan få sagolika vyer redan ifrån Katmandu eller Pokhara.

Ha det fint!

/Anders

DanielK
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-09-07

Ja, får väl se om det blir mer norr eller söder. Jag har hur som helst köpt flygbiljetterna nu så det blev som jag tänkte iaf med att landa i Delhi och hem från Mumbai. Dock känns det ju som att tiden kommer att gå fort ändå om man grovt räknar med 3-4 dagar per ställe man stannar. Jag kollade snabbt en resrutt från delhi på kartan och efter 4 veckor skulle jag bara kommit till Puri, via varanasi/bodhgaya/kolkata etc... hmm...det känns bra att jag har lång tid på mig att planera.. fast sen kommer säkert inget bli som man tänkt sig ändå :P

Ulrika E
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2005-09-16

Citat:
fast sen kommer säkert inget bli som man tänkt sig ändå

Nävisst..! Det är en del av charmen med Indien. Grovplanera lite halvt, var flexibel och unna dig lyxen att leva i nuet. Rätt vad det är behövs en veckas vila och då är det mindre kul om hotell och biljetter är förbokade och betalda i ett ambitiöst försök att hinna "allt"...

Christer E