Hotell Trivandrum

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
josefin_carlsson
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2007-12-07

Vi är några vänner som ska resa till Indien den 27:e december, ska stanna i 17 dagar och planerar att resa runt lite, har inte bokat hotell någonstans ännu. Men vi söker lite tips på ett bra men framför allt billigt boende i trivandrum, till första natten när vi kommer. Är det lönt att boka i förväg?

S043602
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-04-12

Hej Josefin!
Du kan gå in på http://www.hotelskerala.com/thiruvananthapuram.htm där hittar du massor av hotell i olika prisklasser. Det finns beskrivningar på olika faciliteter och vad rummen kostar. Jag tror inte att ni behöver boka med tanke på utbudet men det kanske känns bra att boka så man slipper åka runt till flera hotel. Vi anländer Trivandrum 22 dec och tänker göra en övernattning innan vi åker till Varkala men vi har inte bokat något förutom i Varkala där vi tänker stanna nästan en vecka.
Lycka till önskar Håkan.

Maserati
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2007-01-16

Förmedlar följande råd från en god vän som är "Keralaveteran".......

Strunta i Trivandrum. Är en rörig, skitig och allmänt tråkig stad. Ta istället en taxi direkt från flygplatsen till Kovalam. Är bara ca. 1,5 mil och tar 20-30 minuter. Där finns det alltid rum, ni kan sova ut i lugn och ro, gå ner och ta ett morgondopp vid den fantastiska stranden och sedan ta en härlig frukost/lunch, blicka ut över det storslagna havet och planera era vidare reseäventyr.
Tänk bara på att nyår är årets absoluta "peak-season" i Kerala. Mycket utlänska turister men även massor av indier semestra där under denna period. Detta innebär i många fall fördubblade rumspriser, och att tillgången på hotell minskar drastiskt. Kan vara en bra ide att förboka just över själva nyårshelgen och några dagar framåt.

henko
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-27

Ett kanonställe i Trivandrum är Greenland Lodging, på Aristo Road nära busshållplatsen och indiens mest fantastiska Indian Coffe House. 2005 betalade jag Rs 172 för ett skinande rent stort rum med attached bath.

donald
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2007-01-16

Ja, trivandrum är sannerligen ingen höjdare, men även jag kan rekommendera Greenland Lodging!

Däremot skulle jag VERKLIGEN avråda er från att åka till Kovalam! Det kanske var trevligt när keralaveteranen var ung, men nuförtiden är det bara gamla chartergubbar och tanter som ligger i poolen. Hela stranden är ett stort betong-ghetto och priserna är ca 40% högre än överallt i Indien (25 rupies för en fresh lime soda, hallå...).

Jag tyckte verkligen att stället var VIDRIGT och påmindre om mallorca.

Dock är naturen vacker, och jag kan tänka mig att för 10-15 år sedan så var stranden ett paradis!

Även varkala är ju exploaterat, men där finns fortfarande charm, tåget från Trivandrum till varkala tar ca 50 minuter och kostar inte många rupies, satsa på det istället!

tattis
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-07-06

hejsan!
Till skillnad från övriga skribenter så gillar jag Trivandrum. Ett bra boende har jag hittat, det heter hotell Safari och de har restaurang och bar. det verkar vara känt bland taxichafissar som hotellet med baren. då vet alla när de till en början ser lite tveksamma ut. Jag gillar att bo i trivandrum. för då kan man njuta av stadens kaos och myller eller göra en dagsutflykt till kovalam. ge trivandrum lite tid så gillar ni det!=)

Preethy
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2003-07-03

tattis skrev:
ge trivandrum lite tid så gillar ni det!=)

Jag håller med. Jag bodde där i 6 månader och trivdes bättre och bättre för varje dag.