Hur gör man en prelbokning?

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
PrincessIsa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-17

Under checklistan för visumansökan står det bifoga bekräftelse på flyg/resebokning. Nu är det såhär att vi åker tåg in i Indien från Dhaka. Mailade TT, frågade om jag måste boka tågresan till Indien redan nu och skicka kopia från tågbokningen. TT svarade att det räcker med att bifoga en prelbokning eller en prelflygbiljett.

Förstår ju att det står för preliminärbokning men hur fixar jag en sådan och vad räknas som en sådan?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Indiska ambassaden kräver (just nu) kopior på biljetter för att du skall få visum. De accepterar också kopia på bokningsbekräftelse.

Om du inte köper din flygbiljett från någon billig nät-resebyrå som t.ex. TravelLink utan bokar via en traditionell och dyr resebyrå-butik, t.ex. Select Travel brukar man få en preliminär bokningsbekräftelse. Även charter-bolagen som t.ex. Apollo brukar sända ut en preliminära bokningsbekräftelser som bara gäller om du betalar in en mindre summa i handpenning.

Bangladesh Railway säljer inte biljetter via Internet varför du måste kontakta en resebyrå i Bangladesh för att få tag på biljetter. Lyckas du få tag på tåg-biljetter bifogar du dem med visumansökan.

Enklare är om du väljer att flyga till och från Indien. Då bifogar du flygbiljetterna med visumansökan och hanteringen går snabbt utan frågor. En tur och returbiljett Dhaka-Kolkata med Jet Airways kostar cirka 800 kronor om du bokar i god tid hos Jet Airways. Det kan vara värt att köpa flygbiljetter även om du tänker åka tåg bara för att slippa en överdrivet krånglig visumansökan.

PrincessIsa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-17

Shukriya!

Tror att det mest ekonomiska sättet då är att dra en liten rövare och göra en bokning hos t ex Resia eller Ticket, få bokningsbekräftelsen och sen någon dag senare helt enkelt strunta i att betala/komma på någon bra ursäkt. Skönt att det faktiskt räcker med en bekräftelse och inte behövs kopior av själva biljetten.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

PrincessIsa skrev:
Tror att det mest ekonomiska sättet då är att dra en liten rövare och göra en bokning hos t ex Resia eller Ticket, få bokningsbekräftelsen och sen någon dag senare helt enkelt strunta i att betala/komma på någon bra ursäkt.

Jag är inte lika fräck som du så jag hade nog köpt flygbiljetter för att enkelt få visum. Resebyråer brukar oftast vilja ha en handpenning eller delbetalning för att skriva ut en bokningsbekräftelse. Du löser säkert det där på något bra sätt. Vad som är helt säkert är att du inte får något visum utan papper på bokad biljett. Det räcker tyvärr inte att säga att man skall resa över land nuförtiden.

henko
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-27

Skulle det inte gå lika bra att ansöka om indiskt visum i Dhaka då? Eller behövs det en utresebiljett (ur Indien) för att få visum?

narrowduke
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-03-25

Finns det någonstans man kan boka någon form av billig tåg/buss biljett att endast ha för att komma runt visumgrejen?

Jag antar att det inte går att visa upp flyg från Dhaka?

Fan skulle vara riktigt surt att behöva lägga 800 spänn på en flight man inte kommer använda sig av...

PrincessIsa
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-04-17

@Henko

Läste på indiska ambassadens hemsida i Dhaka att de rekommenderar utlänningar att skaffa visum i sitt hemland. Men det finns såklart en möjlighet att göra det. Min vän som är från Bangladesh som vi bor hos sa att det finns en viss risk att mitt pass "försvinner" i hanteringen, frågan är om man vill ta den risken eller inte. Angående utresebiljett från Indien vet jag inte.

@Narrowduke

När jag bokade min resa Sthlm-Dhaka hos resebyrån Resia fick jag först en bokningsbekräftelse, dvs en prelbokning. De kunde hålla platserna i 3 dagar. Alltså måste du ringa till dem och ge dem kontonummer för betalning inom den tiden. Därför finns ju också möjligheten att planen ändras, säg istället att du fick förhinder och inte kan betala biljetten de bokat åt dig (dvs Dhaka-Kolkata tur och retur). Bokningsbekräftelsen har du ju fortfarande utskriven i din hand. Du behöver alltså inte köpa flygbiljetter helt i onödan om du ändå inte tänker ta dig in och ut ur landet på det sättet.

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Håller helt med PrincessIsa här, bara in på någon byrå, spela trevlig och pre-boka en resa, sen kommer du på att morsan fyller år å då kan man inte åka.

Ärligt talat är jag less och bitter på hur TT hanterar allt, sånna jävla krav och dyrare priser och segare hantering än tidigare år och nya regler från indien. Tycker dessa kan dra sig upp i handen och kan jag lösa något på ett lättare sätt än att hålla på och boka biljetter fram och tillbaka bara för att få ett visum så gör jag ta mig attans det. Jag vet att jag åker i maj, fixar visum för 15 maj, låstas köper någon biljet sen får det vara.