Hur mycket pengar i Indien på en månad??

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
felicia felicia
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-10-12

Hej! Jag bara undrar ungefär hur mycket pengar man ska ha i Indien under en månad. Jag och min sambo landar i Dehli och åker vidare till lite olika städer, mest på västra sidan och avslutar i Goa. Vi "backpackar" och vill sova på billiga ok hostels och äta billig indisk mat. Det kanske är lite svårt att säga men på ett ungefär??

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du behöver cirka 1200-1400 rupier per person och dygn.

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

felicia felicia
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-10-12

Tack för snabbt svar! Vad är standarn på hotell och så med den budgeten? Och är bussresor och nöjen också inkluderat i den summan? 

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

På budgeten som Mats föreslagit får ni ganska bra boende, kan äta gott och kosta på er en drink eller öl ibland. Ni kan inte gå på de finare restaurangerna varje dag men någon gång ibland.Det handlar givetvis om budgetboende men ni behöver inte bo på de billigaste hotellen heller för den delen. Det blir billigare att stanna fler dagar på en ort än att åka runt massor ( fast åker man billiga nattåg eller bussar sparar man ju in hotellnätter också men det är fortfarande billigare att bo länge på ett ställe). Villni besöka större städer som Mumbai eller Delhi brukar det bli dyrare (även om man hittar billigt boende i Delhi) och vill ni se massor av fort och monument och sedan dra vidare kanske ni får lägga på någon hundring.
Okej boende får ni ofta från 500-1000 men det går givetvis atr hitta billigare.
Mat kostar ett par hundralappar per person och måltid. Man kan spara in massor på att äta god indiak gatumat till lunch till exempel. Då blir ni mätta på ett par tior.
Nöje och shopping kostar precis så mycket som man vill och så mycket man orkar släpa med sig.
Jag har rest extremt billigt i Indien många gånger men börjar nog bli lite bekväm så 1200 pp plus shopping och extra nöjen passar nog mig bättre.

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

felicia felicia skrev:

Tack för snabbt svar! Vad är standarn på hotell och så med den budgeten? Och är bussresor och nöjen också inkluderat i den summan? 

Det räcker till tre till fyra thali / dag, billigare hotell med eget badrum och resor med tåg i SECOND SEATER- (2S) eller SLEEPER-klass. 

Teater, konserterbio, museum, Taj Mahal, Ellora, nationalparker, vin, öl, barer, nattklubbar kostar mycket mycket mer än så. 

__________________

… Är i Singapura. 

Skype: matsism
Mail: mats@matsism.in
Internet: www.matsism.in
Facebook: matsism
Instagram: matsism

Elefantens_baksida
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-07-29

 

Mina 6 veckor gick på 440 kr/dag inklusive flyg (4900 kr), kaffe på väg till flygplatsen, 550 mil indisk nattåg, (50% tredje klass, 50% andra klass, tredje klass räcker egentligen) enkelt boende, mat, diverse blåsningar, handla lite kläder, några utflykter osv.

Trevligt land som jag inte hann se klart, jävlar vad mycket cricket det spelades!

 

malinlovisa
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-09-18

Hej! 

Jag och en kompis backpackade i Indien i ungefär 6 veckor i förra våren. Jag gjorde av med ungefär 10 000 kronor på mat/boende/upplevelser/fest och då bodde vi på allt från fräscha lite dyrare hotell till riktiga budget rum för som minst 7kr per person/natt.

Vi började resan i New Delhi med att på en travelagency köpa ett 10-dagars paket som inkluderade en egen chaufför, jättefräscha hotell med frukost. På dessa tio dagar åkte vi till Agra, Jaipur, Puskar och Jodhpur. Måste väl tillägga att vi egentligen blev "pålurade" detta lilla paket, då vi från början hade tänkt att bara ta tåget från Delhi direkt till Jodphur med biljetter vi bokat hemma från Sverige, men nu är vi så glada och tacksamma att vi blev övertalade att göra detta. Vår chaufför var helt fantastiskt go och visade oss platser vi aldrig någonsin hade tagit oss till på egen hand. Hela paketet kostade drygt 3000 kronor (plus några hundra i driks till chauffören) och då ingick även tågbiljetter från Jodphur - Mumbai - Goa. Det är rätt mycket pengar för att vara Indien, men för mig och min vän som backpackade för första gången var detta en perfekt mjukstart på resan innan vi tog oss ut på tågluff helt på egen hand.  Även ett par killkompisar till mig gjorde detta när de kom till Delhi och det var också supernöjda!

På vissa platser, i t.ex. Hampi lyckades vi få boende för runt 7 kr per natt/person. Detta var ett enkelrum med en säng som absolut var tillräckligt stor att sova två i - på de flesta platser går de med på att man bor två personer i ett enkel rum. Och ja, detta rum innehöll ju då såklart inte så mycket mer än en säng, men med en toalett alldeles runt hörnet var detta alldeles tillräckligt, speciellt då man inte spenderar så mycket mer tid på rummet än de timmarna man sover!

I storstäderna är det såklart dyrare med boende och vet inte riktigt hur svårt det är att hitta lediga rum. Hotell i Delhi bokade vi redan hemma från Sverige och Hotellet i Mumbai bokade vi via telefon några dagar innan. Har för mig att vi betalade 100 kronor person/natt. I Goa bodde vi för runt 30 kr person/natt!

En god och bra måltid för 30 kronor är iiiinga problem att hitta. Självklart finns det fina resturanger där maten är lite dyrare, men även gatuköksmaten (som inte kostar mer än några kronor) är fantastiskt god.

Hoppas ni får det jättebra! Gud vad jag vill åka tillbaka....

 

caissy
caissys bild
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2011-10-01

Jag har gjort av med 10.000:- sen den första december. 11 veckor. Och då har vi tagit ett flyg från Delhi till Goa och betalat dyrt i Arambol under jul och nyår. Vi har levt gott och vi har gjort precis allt vi har velat göra hitintills. smiley