Indienfrossa på Kunskapskananalen!

1 post / 0 nya
sundbom
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-16

Ni missar väl inte att Kunskapskanalen storsatsar på Indien i vår?

"INDIEN
Kunskapskanalen sänder flera olika serier om en av de senaste supermakterna, Indien. Landets ekonomi växer enormt och ett stort antal indier har de senaste åren fått en kraftigt förbättrad levnadsstandard. Men landet rymmer många kontraster och fortfarande lever en stor del av befolkningen i fattigdom.

Made in India
En serie korta program med ögonblicksbilder från det enorma landet, Indien. Seriestart lördag 17 januari.
Lördagar kl 22.55

Indien - ett land i förändring

60 år efter landets självständighet har Indien blivit en ekonomisk kraftkälla - ett land på stark frammarsch! Serie i fyra delar. Seriestart lördag 24 januari.
Lördagar kl 21.00"

Ung i Indien
I Pune i Indien möter vi studenter från medelklassen och tar del av deras tankar och ambitioner, drömmar, förhoppningar och oro inför framtiden. Serie i 10 delar. Seriestart söndag 25 januari.
Söndagar kl 20.30

Historien om Indien
I sex avsnitt följer vi med den brittiske historikern och TV-journalisten Michael Wood på en färgsprakande och lärorik resa genom Indien och dess historia. Hur och när föddes egentligen detta fantastiska rike? Hur ser dess historia ut? Och vart är Indien på väg i framtiden? Det är några av de mest centrala frågorna som Wood ställer sig då han ger sig iväg på sitt - och vårt - stora äventyr. Repris från 2007. Seriestart lördag 21 februari.