Indisk Musik i Sverige- konserttips!

1 post / 0 nya
Isafiol
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2015-03-19

Varmt välkomna på en unik konsertupplevelse!

‘Raga Seasons’
a vibrant fusion of East and West

Svenska stråkkvartetten Kristallkvartetten blev våren 2014 uttagna att medverka i Classical NEXT (världens största internationella forum för klassisk musik och konstmusik) i Wien och kom där i kontakt med den indiska violinisten Jyotsna Srikanth, varefter planer om ett musikaliskt samarbete inleddes. Detta har resulterat i en Sverigeturné med två konserter i Stockholm och två i Norrbotten i mars/april 2015:

27 mars kl 19.00 på Årsta Teater, Stockholm
28 mars kl 19.30 på Olympiateatern, Stockholm
29 mars kl 19.00 i Konsthallen, Kulturens Hus, Luleå
1 aprii kl 18.30 i Acusticum, Stora Salen, Piteå

Programmet består av en livfull blandning mellan klassisk indisk musik och den västerländska stråkkvartetten, och där den västerländskt anpassade violinen används i den indiska musiken för att skapa en unik upplevelse. Violinkonserten ”Seasons 4/6” med sex satser, syftandes på Indiens sex årstider och våra fyra, är framtagen och komponerad av Jyotsna Srikanth - Europas ledande sydindiska violinist, och arrangerad av den indiske pianisten Shadrach Solomon. Ragor och traditionella indiska tongångar blandas med västerländska harmonier och arrangemang till en speciell och spännande musikalisk helhet!

Jyotsna Srikanth, djupt rotad i den karnatiska/sydindiska traditionen men som även har en en utbildning på västerländsk violin och gärna experimenterar med nutida musik, är känd för sin mångsidighet och sina musikaliska samarbeten över gränser och olika genrer. Svenska Kristallkvartetten, baserad i Piteå, spelar även de gärna inom olika stilar och har bl a framträtt på Pitefolk, varit anlitade som teatermusiker vid Scenkonstbolaget i Sundsvall samt turnerat med det nutida programmet "Kristaller i Norrbotten".

Denna konsert kommer att bestå av två delar; Jyotsna Srikanth och hennes två medmusiker Shadrach Solomon och Manjunath NS respektiveKristallkvartetten framför varsitt eget program i första delen, för att därefter tillsammans spela "Seasons 4/6" i del två efter paus.

Biljettinfo:

www.billetto.se
www.olympiateatern.se,
www.kulturenshus.com, 0920-45 59 00, Ticnet: 077-170 70 70,www.ticnet.se
www.studioacusticum.com, 0911-93006, Ticnet: 077-170 70 70,www.ticnet.se

Medverkande:
Jyotsna Srikanth, karnatisk violin
Shadrach Solomon, piano
Manjunath NS, slagverk

Kristallkvartetten:
Isabelle Andö, violin
Nina Sandell, violin
Marie-Louise Klestrup Röijezon, viola
Peter Danielsson, kontrabas

Producent: Isabelle Andö

Turnén genomförs med stöd från Kulturrådet, Norrbottens läns landsting och Sparbanken Nord.
Luleå kammarmusikförening är arrangörer vid konserten i Luleå.

Hemsidor: www.indianviolin.eu
www.kristallkvartetten.blogspot.se