Införsel av INR

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
abc
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-07-07

Om två veckor sitter vi på planet till Delhi och vi har inte bestämt hur vi ska göra med pengar än. Jag tycker det skulle känns skönt att ha lite rupier med för att slippa växla eller ta ut pengar det första vi gör när vi kommit fram, mitt i natten och allt. Det borde vara fruktansvärda köer, om inte annat, om ingen har med sig rupier;)

Hur är det egentligen när man ska in i landet, är det någon som frågar om man har rupier med sig? Vad blir påföljden om man blir påkommen?

Resfebriga hälsningar
abc

GooGoo
GooGoos bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-18

Vi har aldrig råkat ut för att någon frågar om vi har rupies med.
Detta har inte heller hänt när vi åker hem.

Vad påföljden är har jag ingen aning om, har aldrig hört att någon har råkat ut för att bli påkommen.

Lite rupies är bra att ta med sig, men växla inte in några stora summor är mitt råd.

andreass
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-05-28

Nej, inte jag heller. Formellt sett är det inte tillåtet att varken föra in eller ut rupier. Men jag har aldrig varit med om att det utförts någon kontroll och jag är tveksam till att det kommer införas någon "obligatorisk kontroll" er på alla turister som kommer och lämnar landet (föreställ dig vilken tid det skulle ta!). Några enstaka rupier gör ingenting. Har du däremot med dig en resväska full med rupier, då får du kanske problem! Håller med GooGoo att växla inte så mycket. Du lär ändå få en bra kurs på flygplatsen om du väljer att växla där.

insayt
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2004-07-24

Som föregående talare sagt håller jag med, samtidigt kan jag lova dig att köer finns inte om du skall växla, jag har aldrig varit med om köer varken i Delhi, Bombay eller Bangalore, för nästan alla inklusive mig har kort. Som du säger kommer du mitt i natten och det är inga som helst problem att växla, sen är det ju inte helt fel att ha lite RS på fickan till taxikillarna!

Som jag sagt i tidigare inlägg går det att växla alla sedlar och mynt. Te x i Bangalore tog de allt, Euro, Svenska och Danska, sedlar och mynt jag hade i fickan och det visade sig att jag hade 4 tusen RS i fickan, fantastiskt. Hemma hade det räckt till en hamburgare och cola :wink: .

Jag vet att många frågar om just ligimiteten i att föra in eller ut valutor. Jag tror att det kommer ifrån alla länders hemsidor, där står vad man får och inte får göra och det är samtidigt samma som deras konstitution. Läser man allt på t ex Indiens hemsida blir man rädd och vågar knappt åka dit. Men så är det ju inte, alla länder vill försäkra sig om att ingen råkar illa ut och man skall veta vad som är lagligt eller inte. Valutor har ju med svartväxling att göra och inget land vill ju ha in svarta eller olagliga pengar. Men ingen kommer att ta dig i nacken och föra dig till fängelset för att du har några tusen RS på fickan: :D

Mvh Peter

loppis
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2007-02-22

Alltså. Det borde väl vara ett plus om man FÖR TILLBAKA rupie TILL Indien.
Eller...???

insayt
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2004-07-24

loppis skrev:
Alltså. Det borde väl vara ett plus om man FÖR TILLBAKA rupie TILL Indien.
Eller...???

Om du läste detta stycke så förstår du!

Citat:
Jag vet att många frågar om just ligimiteten i att föra in eller ut valutor. Jag tror att det kommer ifrån alla länders hemsidor, där står vad man får och inte får göra och det är samtidigt samma som deras konstitution. Läser man allt på t ex Indiens hemsida blir man rädd och vågar knappt åka dit. Men så är det ju inte, alla länder vill försäkra sig om att ingen råkar illa ut och man skall veta vad som är lagligt eller inte. Valutor har ju med svartväxling att göra och inget land vill ju ha in svarta eller olagliga pengar. Men ingen kommer att ta dig i nacken och föra dig till fängelset för att du har några tusen RS på fickan:

Mvh Peter