Köpa malariaprofylax i Indien?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Indien2018-2019
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2018-10-29

Jag kommer resa runt 7 veckor i indien och tänkte äta malariaprofylax. Jag funderar på om det finns möjlighet att köpa tabletterna när jag väl kommer till Indien för att spara in lite på kostnaden.

Jag undrar därför om jag kan man köpa profylax på apotek? Krävs recept? Vad kostar det? 

Tack på förhand. 

jooplin
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-11-30

Vart i Indien ska du? Jag ska inte säga att det är helt onödigt, för det är klart Malaria finns och det är ingen rolig sjukdom att få. Men enligt min erfarenhet är det väldigt ovanligt att få malaria om man vidtar "normala" försiktighetsåtgärder. Jag har rest runt i olika delar av Indien i över 5 års tid och har spenderat sammanlagt ungefär 2-3 år i landet och jag har aldrig drabbats av någon myggburen sjukdom och jag känner till väldigt få människor som drabbats av iallafall malaria (dengue är däremot betydligt vanligare enligt min erfarenhet).

Reste med en kompis till södra Indien (Bangalore och norra Tamil Nadu) förra året. Hon tog malariaprofylax och försökte få tag på mera på många olika apotek (även på stora apotek i Bangalore) och reaktionen hon fick på samtliga apotek var att de inte hade någon aning om vad det var för något. Självklart kan du få tag på det i Indien, men du kanske inte ska räkna med att du kan få tag på det lite varstans. Skulle inte tro att du behöver ha något recept.

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Till skillnad mot Jooplin har i princip alla mina vänner och bekanta i Udaipur någon gång drabbats av malaria, men det är inte så att man får det titt som tätt. Däremot käkar ingen profylax utan man behandlar bara när man får malaria. Personligen skulle jag inte äta något profylax men jag tänker inte ge dig eller någon annan råd om vad just du ska göra. Det är som en försäkring, man kan köra bil hela sitt liv utan incident och då känns ju försäkringen onödig. Det är när olyckan väl är framme det är bra med säkerhetsbälte och försäkring.

I Rajasthan hittar man lätt klorokin, som är det som rekommenderas som behandling just där och billigt är det också. Tänk på att det tar några veckor innan du får effekt varpå det kan vara försent att starta när du kommit till Indien.

__________________

Med vänliga hälsningar
Henric Carlsson
indien.nu

Indien2018-2019
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2018-10-29

Jag kommer resa runt i både norr, öst och söder men främst kommer jag vara i Meghalaya, Assam och Manipur. Jag har även hört mig för på vaccinationskliniker och de menar att man inte längre rekommenderar malariaprofylax för indienresor (undantag eventuellt vid resa till andaman- och nikobaröarna).

Jag tror jag kommer vidta alla försiktighetsåtgärder mot myggbett och strunta i profylaxet under min resa men det känns bra att veta att det i alla fall finns möjlighet att hitta på plats.

Tack för era svar!