Lägenhet i Mumbai.

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mimmpen
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-04-05

Hej.
Jag, min sambo och våra två döttrar ska bo i Mumbai oktober-december och behöver ha ett bra boende. Jag pluggar till socionom och kommer göra min praktik där i tre månader. Eftersom barnen är med behöver vi bo i ett relativt lugnt område med nära till exempelvis affär, sjukhus, buss/tåg, m.m, jag har blivit tippsad om Colaba. Är det någon som har andra tipps och erfarenheter?

Har hittat fler rums lägenheter med hög standard som kostar 1000 svenska kr dagen att hyra och det fixar absolut inte våran budget! Vi har inte (med svenska mått antagligen) så höga krav på standarden. Kök, dusch och toalett, mindre vardagsrum, 1-2 (helst 2) sovrum som inte behöver vara stora, bas möblerat, och en innergård eller liknande skulle vara perfekt. Jag vet inte vart jag kommer praktisera men jag kommer att vara på Tata universitetet i bland.

Jag har hittat flera sidor med lägenhetsuthyrning men blir osäker på beskrivningarna och om hur det funkar att boka via nätet osv. Har någon tipps och erfarenhet av att hyra lägenhet i Mumbai? Jag kommer att få viss hjälp av skolan men att det är bra om jag kollar runt själv. Skulle vilja och behöva ha en ungefärlig pris bild så vi vet vad vi har att räkna med. Har läst att det är dyrast i världen att bo i Mumbai!

Erfarenheter om att vara i Indien Mumbai med barn, om att hyra lägenhet osv tar tacksamt emot. Tipps på saker att göra med barnen vore kul! Vi kommer att åka till Goa någon gång också.

Ja det känns tok spännande och bamse stort och jättepirrigt! Alla tipps och erfarenheter tas Mycket Tacksamt emot!

Ha det så bra, Marie!

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Mimmpen skrev:
... i ett relativt lugnt område med nära till exempelvis affär, sjukhus, buss/tåg, m.m, jag har blivit tippsad om Colaba.

Colaba är inte ett lugnt område. Colaba är ett bra område om du är turist eller gillar att partaja på kvällen.

Var ska du praktisera någonstans?
Mumbai är en enorm stad med stora och tidskrävande avstånd.

Är det Tata Institute of Social Sciences du skall höra till bör du bo i Dadar, Wadala, Sion eller underbart trevliga Juhu Beach.

Mimmpen
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-04-05

Tack för ditt svar! Ja det är Tata Institute of Social Sciences jag kommer att tillhöra men jag vet inte förens jag kommer dit antagligen vart jag kommer att praktisera. Jag har tittat runt om Colaba och jag har också sett att det ser ut att vara tempo där. Vi har inget intresse av att partaja. Viktigast att det blir ett bra boende för barnen och min sambo så att de kan leva ett bra liv medans vi är där. Jag kommer att praktisera 3-4 dagar i veckan. Jag har heldre stora avstånd till praktiken. Det undersöks nu om vi kan bo på campus, och det värkar bra. Jag vill att boendet ska vara bra för barnen och att det ska vara nära för dem till affär och lite aktiviteter, gärna i ett lugnt område. Då är det som sagt bättre att det blir större avstånd för mig.

Tack så jättemycket för tippsen, jag ska kolla upp dem. Har du fler tipps ex vis boende, saker att göra fram för allt för barn :) osv så skriv gärna igen!

Tack så mycket, Marie!

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Mimmpen skrev:
Jag har heldre stora avstånd till praktiken.

Tänk på att avstånden i Mumbai är enorma. Jag har flera kompisar som bor och jobbar i Mumbai och som spenderar 3-5 timmar / dag bara för att resa till och från arbetet och då lämnar de inte staden.

En läsvärd blogg jag kan rekommendera från en som har gått utbildning på Tata Institute of Social Sciences och praktiserat i Mumbai: kajsa.gnarsp.com