Mörka nyheter på den indiska ölhorizonten

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Eftersom dom andra trådarna om drycker eller ädla drycker handlar om andra vinklingar tänkte jag passa på att starta en om öl.
Kingfisher verkar vara den givna favoriten hos dom flesta öldrickande forumbesökare i Indien men för den som föredrar lite mörkare alternativ har det hittills varit ganska mörkt - ironiskt nog.

Tänkte att jag skulle ta tillfället i akt och presentera en glad nyhet för alla oss som gärna, i alla fall i lite kyligare tider, föredrar en mörk öl. Haywards 5000 har nyligen (eller egentligen för någon månad sedan men jag har varit upptagen med att ordentligt prova ut denna nyhet) släppt en stout som i alla fall finns här i Rajasthan och därför borde finnas i större delen av landet. Haywards Black är namnet och den smakar inte alls illa. Givetvis kan den kanske inte jämföras med en riktigt krämig irländare men dom lyser ju med sin frånvaro här på butikshyllorna. Alkoholstyrkan är kanske det som får en att rygga tillbaka om man är riktigt törstig, men i övrigt är de (max) 8% alkohol som ölen innehåller inget som skrämmer smaken.

Så bu eller bä?

Vilket är det indiska favoritölet? Kanske en lokal variant som bryggs i ett litet uthus i någon för de flesta okänd djungel eller ute på på den indiska landsbygden?

korp
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-05-03

hmm jag har ingen speciell öl jag föredrar förutom guiness. I indien drack jag nog mest sprit...men visst en och annan kingfisher säger jag inte nej till.

Om en timme kommer jag sitta och dricka guiness vid en grymt trevlig pub mitt i London :D

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Då är det ju en trevlig nyhet att det nu faktiskt finns en stout även här i Indien. Visst, den går inte att jämföra med Guiness men för en Guinessälskare är det nog betydligt bättre än en Kingfisher :D

kharnas
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2006-01-15

Det lät ju väldigt intressant. Typiskt den kommer precis efter att man kommer hem. Antar det iaf kom hem i mitten av juni och hade jag sätt den hade jag garanterat köpt den :) stor öl älskare som man är speciellt av mörkt öl och trapis öl från belgien... jaja tillbax till ämnet Indiskt öl.
Black label och Cobra är mina favoriter. Hit var inte helt fel heller när man hade vandrat i 3 dagar och var verkligen törstig efter en öl.