Obokad hemresa

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
sofieask
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-04-05

Jag och min pojkvän åker till Indien i september för att volontärjobba och resa runt. Vi har hittat billig resa dit men hade tänkt att köpa hemresan från Indien eftersom vi inte vet när vi vill åka hem.
Går det att göra så? Eller måste man visa flygbiljetten för hemresan då man ansöker om visum? Och när vi väl kommer till flygplatsen i Mumbai, måste man då skriva flightnummer el liknande?

Tacksam för svar!

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Du behöver inte visa några biljetter för någon men du måste fylla i på ett ungefär mellan vilken tid som du kommer vistas i Indien i visaformuläret.
Sen i Indien är det ingen som kollar när du åker hem eller liknande. Men du kan inte vistas längre än ditt visum.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om du flyger med turistvisum till Indien måste du ha en flyg-biljett ut ur Indien, innan visumet slutar att gälla, för att flygbolaget skall släppa ombord dig på flyget till Indien.

Broiler
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-11-11

Tänkte bumpa den här tråden lite!

Det är så att jag och en vän har bokat biljett till Trivandrum den 31 Januari och vi ska åka till TTservice på tisdag och ansöka om visum. Det ser ju verkligen ut som om vi inte behöver returbiljett för att söka själva visumet (både på deras hemsida och av kommentarer här i forumet), men det som oroar oss är just föregående kommentar att man inte kommer på flyget om man inte kan visa upp returbiljett! Någon mer som kan bekräfta detta?

Vi flyger med SAS till frankfurt och sedan Etihad Airways till Trivandrum via Abu Dhabi om det ger någon vidare information. Har mailat flygbolagen och väntar halvt oroligt på svar :)

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Jag tycker det verkar konstigt. Sist jag flög till Indien hade jag ingen returbiljett (det var i juni i år). Eller rättare sagt, jag flög med returbiljetten till Indien eftersom jag hade bokat tur och retur från Indien till Sverige. Men det lär ju inte göra någon skillnad?

Broiler
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-11-11

Jag tyckte också det lät väldigt konstigt! Jag har kontaktat SAS och dom sa att det inte ska vara några problem, så nu inväntar jag svar från Etihad Airways och återkommer med detta.

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

ah, såg vad Mats skrev. Det gäller turistvisum och det åkte inte jag på. Så det är mycket möjligt att det krävs en returbiljett, eller i alla fall en biljett ut från Indien för att man ska få komma ombord.