Önskar tips för Gokarna.

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Hejsan.

Önskar tips för Gokarna.

Sevärt i byn, bästa strand, hotell och resurang.

 

Alla tips mottages tacksamt Smile

 

Glada hälsningar Frida

tligen
tligens bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-17

Vi var där rätt nyss, i mars 2016, jag gillade det skarpt, tror vi var där i 9 dar, det var varmt och vattnet svalkar knappt alls om man inte tar ett norgondopp.

Vi bodde på Kudle beach och på nått som hette nåt med Strawberry, som låg nästan direkt när man kommer ner på stranden på norra delen. Stränderna ligger nedanför berget så man kommer aldrig ända fram med bil eller ricksha utan man får gå typ 1 km, lätt rygga är bra. Vi betalade 800 för "hydda" i sten med mugg o dusch. Men det fanns ställen för 150 oxå...

Det finns några andra stränder oxå, tex Om beach, man kan gå dit men det är up över berget och ner på andra sidan, tog 45-60 min i hettan.

Fin strand det med, men jag fick inte samma feeling som för Kudle. Finns några stränder till längre bort + en inne i "Stan" som är lång men inte lika fin och inte alls några turisthak.

Själva stan är väldigt religös, men rätt trevlig, lagom shopping och massa tempel, en stor basäng att gå runt, jättefint, lite enklare matställen, flera ATM, en sunkig bar.

När man väl gått upp från stranden, pust... så är det bara ca 1,5 km att gå in till stan, det finns gott om rickshor för dom som är lata.

Maten är väl ok men inte lika mycket färsk fisk o skaldjur som i Goa eller Kerala tyvärr. Öl finns i princip på alla ställen, sprit kan man fråga efter...

Det gick bra att fylla på vara simkort (airtel som funkade bra) både för tel o surf på vårt ställe.

Det kan vara lite bökigt att ta sej dit och ifrån, vi flög till Goa och tog sen taxi hela vägen, ca 14 mil för det var näst intill omöjligt att tajma bussar och tåg.

Det är rätt mycket indiska turister på helgerna och på Holi!

Poliserna verkar kolla rätt mycket efter droger, jag tyckte inte att folk rökte så mycket som jag hört, men jag kanske var på fel/rätt ställen efter som jag inte röker...

Jag gillade verkligen Gokarna, vi bloggade lite så du kan kolla bilder och mer detaljer där (du får sålla om det blir för personligt....)

http://bibo.blog.se/2016/03/

/T

 

 

 

__________________

tligen

f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Tack så mycket Smile
Nu ska jag läsa din blogg.