People for animals, Ponda, Goa

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Regnskog
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-24

På uppmaning av Kitty tänkte jag berätta lite om People for animals i Goa!

Många känner igen International Animal Rescue i Assagao, men det finns flera andra organisationer i Goa som jobbar för gatudjuren. Bl a People for animals (Ponda och Vasco) och Goa Animals Welfare Trust (Margao).

Jag har varit nere i tre vintrar i rad nu och jobbat för People for animals och kommer åka ner den 9 oktober igen, stanna i ett halvår.

Alla som är intresserade är hemskt välkomna att hälsa på och se hur vi arbetar! PFA är ganska okända för turister, förmodligen för att vi arbetar på ställen dit sällan turister kommer. Jag har hittills varit ensam som volontär där.

PFA är Indiens största djurskyddsorganisation och har över en kvarts miljon medlemmar. Shelter finns över hela Indien. Utrustning som används är inte lika avancerad som t e x IAR (som får pengar genom England) och det jobbar inte lika många människor på PFA. Totalt steriliseras ca 250 hundar i månaden i Goa av PFA. Vi fångar även in ormar från hus och liknande för att släppa ut dem i skogen samt åker på akutfall; hämtar och behandlar skadade eller sjuka djur.

Om ni ser något skadat djur i närheten av Ponda eller Vasco, ring 0832 - 320 79 20
För vägbeskrivning till PFA i Ponda: Fråga efter Goa Dairy (Goas motsvarighet till Arla), PFA ligger 200 meter därifrån

Namaste,
Sofia

Kitty
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-09-15

Hej Sofie,
tack för din beskrivning. Var ligger Ponda (det är väl där du ska vara?) i förhållande till Calangute? Då är du ju där när vi kommer till Goa i januari. Kanske vi kunde få avlägga ett studiebesök?
Undrar lite vem/vad som ligger bakom, alltså vem som driver det och var det kommer pengar och grejor ifrån?
Kan man hjälpa till med att ta med något från Sverige?
Finns det hemsida?
//Kitty

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Här är också en sida jag hittat: http://www.iar.org.uk/india/goa.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Mvh Eva

Regnskog
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-24

Ponda ligger i Goas inland, ca en timme med buss från Panjim. Ni är jättevälkomna! Passa på att besöka t ex Sahakari Spice Plantation samtidigt som bara ligger en kilometer därifrån. Guidad tur och lunch! 300 rupies tror jag det kostar, behöver inte förboka.

Webadress People for animals: http://www.peopleforanimalsindia.org" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Indiska staten sponsrar 200 rupies per hund PFA steriliserar, resterande 300 rupies är insamlade pengar.

Saker att ta med hemifrån, hmm... Det mesta är billigare i Indien, men hundgodis är t ex nåt som inte är så gott om. Får fundera mer!

Kitty
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-09-15

Låter spännande :hot:
Har du varit där och jobbat förut? Jobbat med något liknande på något annat ställe?
Jo vi kommer så klart gärna och hälsar på. Du kan läsa om vårt besök på IAR i "våra resor" på vår hemsida http://www.hundtrim.nu" onclick="window.open(this.href);return false;
Du kanske kan skriva till oss (om du inte vill lägga in det här) på " onclick="window.open(this.href);return false; och lämna namn och mobbe nr så vi kan få tag i dig när vi åker till Indien i Januari ;-) På hemsidan hittar du allt om oss :silly:
Längtar så till att åka, speciellt nu när vädret är så trist här.
Kitty