Protected Area Permit (PAP)

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
All India Radio
All India Radios bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2011-12-04

Hej all folks!

Ett bra tag sen jag skrev här.

Satt och bläddrade i gamla pass och hittade då mina 24 år gamla Indienstämplar

med visum från Stockholmsambassaden med den speciella stämpeln

"Not Valid for restricted and protected areas".

Och det var det jag tänke tipsa om här:

Jag hittade en sida på nätet som specar dessa områden som kräver speciella tillstånd

från myndigheterna !

http://www.immihelp.com/nri/protected-restricted-area-permit-india.html

Planerar du en resa till någon av nedanstående delstater tycker jag du ska titta in på ovanstående länk!

Andaman and Nicobar Island

Arunachal Pradesh

Himachal Pradesh

Kashmir

Lakshadweep Island

Manipur

Mizoram

Nagaland

Vissa delar av Rajastan (!)

Sikkim

Uttaranchal

 

Lycka till med reseplaneringen!

 

 

 

 

 

 

vistet
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-17

Ovanstående är år till årtionden inaktuellt . Ladakh och Himachal Pradesh är det som jag ffa har erfarenhet från under de senaste årtiondena :

* hela området som ryms innanför linjen Manali-Leh-Srinagar vägen och söderut reser man helt fritt i. Har hoppat av bussar och jeepar lite varstans och blandat vandring och biltransport.

* Nubra , området norr om Indusdalen i Ladakh : har aldrig rest i grupp. För typ tio år sen så upprätthölls fiktionen om fyra personers grupper genom att dom som fixade tillstånden hade en extra låda med kopior på pass , nu bryr sig ingen. Västgränsen som nämns i Hunder hävdes för tre år sen , nu kommer man en bit förbi den militära flygbasen i Thoise , men inte fram till Siachenglaciären , som är en av dom mest känsliga gränserna i Asien. Rutten över Digar La passet , 5400-nånting , som också nämns gjorde jag i en grupp bestående av ... mej. Tokbrant på sydsidan , lite klättervana rekommenderas . Nattläger nere kring 4700 : http://korta.nu/cold

*' Spiti i Himachal Pradesh : nästan rätt i beskrivningen , men fortfarande inga grupper. Tillstånd i Shimla , förr gick det ännu lättare i Rekong Peo - innan dom bytte chefsbyråkraten där. Tillståndet krävs på en kort sträcka närmast gränsen till Tibet och Shipki La passet , från Manali kan man färdas hela vägen till Tabo utan tillstånd. ( Flera av namnen i dokumentet är förvanskade och förvirrade : " Gompa" som nämns från Spiti betyder kloster , vilket i Ladakh och Spiti är ungefär som att säga kyrka på Gotland - förutom att Gotland framstår som tunnsått med det i jämförelse. )

* Sikkim : nu en månads tillstånd vid gränsposten i Rangpo på vägen till Gangtok , och möjlighet att förnya en gång till i Gangtok - se officiella siten sikkimtourism.gov.in . Det var två veckor som gällde när jag gjorde det för ett antal år sen. Det går att få tillståndet på ett antal andra sätt ( t.ex. Sikkim House i Delhi och Calcutta ) , men det är inte värt tiden och ansträngningen - fem minuter max i Rangpo.

* Arunachal Pradesh : ingen första handserfarenhet , men dom verkar hålla på en tvåpersoners gräns åtminstone för att komma upp till Tawang - jag har sett trådar nyligen på Lonely Planet där folk försöker få en medresenär från Guwahati.

Praktiskt råd i sammanhanget : vad du än gör , nämn aldrig Kashmir , Ladakh , Spiti eller Inner Line Permit i samband med visumansökan , eftersom det cirkulerar just den här sortens missvisande info omkring även där ibland. Det behöver inte ens handla om att läsa fel : på tillstånden till Spiti så står det väl antagligen fortfarande i år att man förbinder sig att inte fotografera i området eller inneha ej av regeringen godkänt kartmaterial , samtidigt som jag och alla andra lägger upp kameran på bordet när vi skriver in oss vid poliskontrollen , och cyklisterna har satellitbilder ovanpå frontväskorna etc.

__________________

high road to...