Registrera firma - Home Stay

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Stiff
Stiffs bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-12-18

Jag är på väg att registrera ett firma för driva ett litet Home Stay i Kovalam. Till hjälp har jag haft G.P Capadia & Co, Chartered Accountants i Mumbai har ordnat med PAN card till en kostnad av c:a 250 kr/st. För registrering av verksamheten hade jag tänkt anlita en revisor i Trivandrium. Har sen tidigare ett NRI bankkonto som endast är aktivt sex månader om året pga visumreglerna. Ska undersöka om det går att ändra till ett mer permanent konto.

Är det någon som har erfarenheter eller är på väg att öppna ett företag i Indien eller har ideer eller några funderingar omkring ämnet? 

__________________

Steffo

f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Hejsan.

Jag undrar hur det har gått.

Jag har nämligen en plan att öppna ett litet hostel i Goa.

Men ännu är jag bara på stadiet då jag fortfarande sparar pengar till mark och fastighet.

Berätta gärna allt du kan Smile

 

Hälsningar Frida

Stiff
Stiffs bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-12-18

Hejsan,

Hur går det för dig och planerna för ett Hostel i Goa?

Nu var det ett tag sedan. Mycket har hänt och företaget är godkänt och registrerat. Har fått mycket hjälp och stöd av vår Indiske rådgivare och  gode vän. Återstår nu bara att ordna ett privatkonto och ett förtagkonto på State Bank Of India. Eftersom alla papper är i sin ordning skall det gå som smort, enligt revisorn. Åker till Indien om ett par dagar och behöver reda ut en del problem angående fastigheten i Kovalam. Kostnaden för ett inregistrerat företag lande på ungefär 55.000 Rupes plus 10.000 Rupes i arvode till vår fantastiska revisor.

Hälsningar Stefan

 

 

__________________

Steffo

sunlight
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-09-02

Hej Stefan kan man möjligen få kontaktuppgifter till din fantastiske revisor?

 

f_i_f_f_i69
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2012-06-16

Hejsan.

Mina planer går lite framåt och lite bakåt. Men jag har iallafall tagit mej till indien nu för att göra lite reaserch.

Vi kommer neråt kerala i slutet på februari.

 

Glada hälsningar frida

Stiff
Stiffs bild
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2014-12-18

Hej Frida,

Vi kom hem för tre veckor sedan efter en vistelse på 2,5 månader i Kovalam med omnejd. Tyvärr så kollade jag först nu dina meddelanden. Det hade varit roligt om vi hade kunnat  träffas och diskutera om våra respektive planer.

Så vitt jag vet är det 100% nödvändigt att bilda ett företag innan man sätter igång någon som helst verksamhet. Det kan göras på olika sätt, men det bästa är om så få mellanhändet är inblandade. Våran vän och advicer har i princip ordnat allt grundläggande beträffande bildandet av företaget, företagskonto samt en Sale Deed på halva fastigheten uppbackad av våran advokat och en duktig documentskrivare samt revisorn. Själva har vi fått lägga ner både stor möda och besvär, men utan dem hade vi aldrig lyckats. Vår advicer är 10%-ig delägare i vårat företag "Indilor Home Stay and Resort Private Limited". På så vi har vi en Indisk medborgare med fast bostadsadress och det kan behövas. Jag ska prata med vår advicer angående era planer, men då behöver jag lite mer information.

Vårliga hälsningar 

 

 

__________________

Steffo