Reskassa i Kerala?

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

Hej!

Lite funderingar så här inför vår resa till Kerala. Kontanter eller kort? Har förstått av Forex att de rekommenderar att man har dollar före Euro i södra Indien, stämmer det? Hur orolig behöver man vara om man bär kontanter på sig? Kort känns säkert men där uppkommer frågan om vilken typ av kort o om det finns gott om ATM automater i området.

Hur vanligt är det med kortbetalning på hotel/homestays m.m?

Berätta gärna hur ni själva brukar lösa resakassan.

mvh Marhog

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Ta med kort för att använda i bankomaten (ATM).
Det finns gott om bankomater.
Mindre hotell, homestay, restauranger och butiker tar aldrig kort.

Jag tar aldrig med mig några kontanter. Jag har med mig tre kort om något skulle sluta fungera eller försvinna. Jag tar alltid ut pengar i bankomaten på flygplatsen när jag har kommit fram till Indien. Maximala uttaget brukar vara 20.000 rupier / uttag. Tänk på att en del bankomater bara tar VISA och andra bara tar MasterCard varför det kan vara bra att ha med olika sorters kort.

Jag har ingen aning om Dollar eller Euro är att föredra då det var länge sedan det fanns behov av att ta med kontanter till Indien.

marhog
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-08-23

Tack för svaret!

Känns som kort är att föredra absolut.

mvh marhog

Therese81
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-02-25

Hej!

Dollar verkar gå att använda lite oftare än euro, men om du ska ta med dig nåt sånt så ta bara med dig nån liten summa. Jag använde inte mina dollar, förutom vid ett tillfälle då jag handlade för dem för att bli av med dem. Resten följde med hem igen. Det finns uttagsatuomater och det är bra att ha med sig i alla fall två kort om något skulle tappas bort eller sluta fungera. Visa tycker jag är bäst, det fungerar på de flesta automater som jag stötte på. Jag hade även delat upp min reskassa på de två korten, så att inte alla pengar stod låsta på ena kortet ifall det skulle bli något trubbel med det. Det är även bra att ha en kontakt hemma som har en fullmakt till dina bankkonton och som kan flytta pengar mellan konton på hemmaplan om något skulle strula. Det tyckte jag kändes tryggt.

Det är bra att ta ut lite pengar så att man har ett tag när man kommer till en uttagsautomat, utifall det skulle dröja innan man stöter på nästa (jag brukade ta ut mellan 10000 och 20000 rs per uttag, beroende på hur man tänkt på och hur mycket man tänkt handla och var). Men detta beror förstås på var någonstans du tänkt resa.