"slippa" monsunen i september?!

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
NyfikenIndienResenär
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2004-07-18

vi ska åka runt i Indien i september, jag undrar om man kan slippa ifrån monsunen om man håller sig tillexempel i norra Indien ("ovanför" Dehli)

Annars så undrar jag vad ni andar har för erfarenhet av mosunperioden? September är väl slutet på monsunen, gör det nån skillnad? Är det ihållande regn ständigt? ska jag packa ner några särskilda kläder? -antar att de kläder jag skulle packa om det vore regn här i sverige inte passar särskilt bra, utan blir allderles för varma. Eller?

En massa frågor, men jag tror säkert att det är lätt å svara för er som varit där under samma period :D

akcn
akcns bild
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-04-20

Hej!

Monsun i Indien går inte att jämföra med svensk regnig sommar. :wink: Det regnar stortflod en timme eller två och sedan skiner solen igen. Du behöver inte packa med något speciellt förutom tålamod...
Det bästa rådet är att se vad indierna gör när det regnar, de brukar ha koll på om det är farligt att gå ut och om det blir översvämning någonstans i närheten.
De flesta indier skyddar sig bara med paraply och kläderna torkar snabbt när solen är tillbaka.

Jag har visserligen bara befunnit mig i Rajasthan under monsunen och hur det är längre norrut vet jag inte till hundra procent. Men läser man väderleksrapoorterna verkar det vara lika varmt längre norrut under monsunen. Hade inte med mig något speciellt men önskade att jag hade köpt ett paraply emellanåt.