StereoPhoto Maker

2 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hanif
Hanifs bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Före

Efter

 

Hej

Jag hittade ett rätt cool program för göra stereoscopic på bara några sekunder. Ett par enkla klick bara och det är klart. Massor med inställningar och helt gratis. Kräver inte ens installation av programmet. Har ni som miljoner andra pillat med Photoshop så kommer StereoPhoto Maker spara massor med tid.

Bara dra och släpp en stereoscopic bild på tex Taj Mahal eller nåt i programmet och sen bara klicka på "Color Anaglyph" knappen o det är klart. smiley

Som standard är Red/Cyan förvalt men finns massor med andra inställningar. Programmet är helt gratis men funkar riktigt bra.

Kan laddas ner från http://stereo.jpn.org/eng/stphmkr/

 

__________________

Hanif
Hanifs bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

   

 

Hej

Det är dåligt med stereoscopic SLR kameror/objektiv av nån konstig anledning. Eller om jag letat för dåligt bara. Det som verkar finnas är stora som hus och inget man riktigt vill släpa runt på resor. Det finns dock hel del kompaktkameror och kompaktvideokameror med 3d och allt inbyggt.

Hittade de här Loreo linserna men annars verkar det vara dåligt för SLR. Tekniken har ju funnits ett tag och nästan blivit en norm numera med 3D-filmer. Hur coolt som helst på tex hemmabio och vore ballt också med helt vanliga högupplösta stillbilder tagna på resor fast i stereoscopic. Loreo går på ett par hundra riksdaler bara och finns för både Canon och Nikon.

http://www.3dstereo.com/viewmaster/3dyc.html

 

__________________