Tajmahal 3D

16 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Hanif
Hanifs bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Hej, Är det nån som vet om det är nån trappa nånstans ovanför ingången på framsidan av Tajmahal? Jag återupptog igår ett gammalt 3D-projekt på Tajmahal som bara legat och samlat damm och tänkte försöka få den klar så snabbt som möjligt. 90% klart i alla fall och bara småsaker kvar. Det är inget gjort på insidan och funderar på hoppa över det. Geometrin har varit pain in the neck att göra på tajmahal , ett fel och det börjar fela massor på andra ställen helt plötslig!. Det felar lite här o där fortfarande men bara småsaker som kan justeras sen. Plantor, träd, buskar blommor vatten gräs osv ska på plats också men annars är det nästan klart. Jag har varit däruppe men minns inte hur man tog sig upp riktigt och har inga bild som visar nåt. Här e ett par bilder och på bild kan man se ingång på sidorna på framsidan. Måste ju finnas en trappa eller hur tog man sig upp? Undrar också om nån har några bra bilder på mönster, detaljer och annat som kan vara intressant att försöka få med.

 


Baksidan

__________________

Hanif
Hanifs bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Förresten måste det ju finnas nån trappa också upp till första rampen/platån eller vad man ska kalla det.  Eller är marken kanske upphöjt nånstans så att det inte behövs nån trappa upp.

__________________

putte64
putte64s bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2013-05-15

Hej.
Ja, det finns en trappa i utbyggnaden framför TM för att gå upp till platån, sedan finns det en trappa med 3 steg för att gå in i Valvet / Mausoleet.

Mvh / P.

__________________

PLanerar vintern 2020.

Hanif
Hanifs bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-06-21

Jag behöver en bild eller länk på hur trappan ser ut. Eller egentligen bara på hur det ser ut ovanför ingångarna
Google har inte gett mycket men provade igår tajmahal fly photo och hittade den här
Man ser inte mycket men ser ut som att det är 2 hål ner, är det 2 trappor? Två hål/trappor verkar rimligt tanke på ingång på varje sida. Vid en förstoring så kan det vara byggnadssaker/skräp på ena sidan eller att det är två hål/trappor. Bilden gav några andra intressanta detaljer gällande ramp och ska sticka fram en bit ungefär som andra rampen och vara bredare. Vattenraden, gräsraden och gångraden ser ut att vara smalare. Ingen trappa upp i närheten till första rampen vad jag kan se. Konstigt men ser inget på den bilden.
 
Putte vad är det för trappa med 3 steg du menar? På insidan utsidan? På utsidan finns inget vad jag kan se. Det finns dock trappor med 3 steg framför tornen upp till dörrarna. Syns inte på bilderna ovan men dom finns där redan. Egentligen är det 4 eller 5 steg upp till dörrana men trapporna är bara på 3 steg.
 
Den här bilden visar ett mönster som jag försökt rita av men saknar bra bilder på det. En stor och en mindre som ser ut som en stjärna. Varannan avlång grej och varannan stjärna. Gräs i och runt och  två plantor på den stora saken och en på ”stjärnan”. Stjärnan verkar fyrkantigt på flesta bilder och på andra mer runt. Kan nån bekräfta om det är runt eller mer som den blåa? Jag tror på runt och tror att den bara ser ut som blåa pga hur bilder är tagna.
 


Jag har inga idéer på hur gräset ska göras men kom att tänka på den här som gjorts tidigare. Göra nåt hår-liknande och använda som gräs. Tänkte pröva det i alla fall sen nån dag. Bara att man pekar det uppåt, göra det tjockare och kortare kanske funkar som ”"gräs"”.

 

__________________

putte64
putte64s bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2013-05-15

Lägger upp några bilder: