trasigt pass?

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
indien09
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-11-23

hej hej,
undrar om det är någon här som stött på problem nån gång pga av att passet varit lite trasigt? I mitt pass är den sidan med fotot lite sönder i ena kanten, den har liksom lossnat litegrann, typ 1 cm. Jag har via ombud ansökt om visum och det verkade gå bra, förhoppningsvis kan min kompis hämta ut det i morgon, men till henne hade de sagt att det kunde vara en bra ide att skaffa ett nytt pass, alltså ha två pass med sig??
Vet att när jag var i Ryssland för ett par år sedan var de supernoga med detta, men har inte läst nånting om det här vad gäller Indien.

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om jog vore dig skulle jag nog skaffa ett nytt pass. Det har hänt att folk inte kommer ut från landet på grund av trasiga pass.
Mvh Eva

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om passet är trasigt så får du ett nytt gratis. Svenska pass e ökända för att gå sönder på just det stället.

Se till att byta ut passet innan du köper visum så slipper du köpa visum två gånger.

indien09
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-11-23

ojdå, det låter ju hemskt att inte komma ut ur landet! Men nu är det ju så att jag redan har köpt visumet via min kompis.. och det var där på tt-services som de sa nåt om att skaffa nytt pass, men de utfärdade ändå mitt visum.
Förstår inte att det ska var så krångligt att allt kring detta, bara det att de som bor i Stockholm har förtur till att få visum stör mig.
Jaja, jag får väl ringa dem o höra vad de säger.

leiapeja
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-02-19

Jag har samma problem. Har nyss fått tillbaka passet med ett visum i men passet är trasigt, tänkte hämta ut ett nytt pass, men har svårt att få ett svar om man kan få komma in i Indien när visumet finns i ett markulerat pass, det blir ju hål igenom visumet?
Indiska ambassaden och passcentralen har ej kunnat svara på det. Någon som har erfarenhet av detta?

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Du kommer inte ens att få kliva ombord på flyget om inte visumet är korrekt inklistrat i det gällande passet. Skaffa först nytt pass och sedan nytt visum.

Fischer
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2011-06-19

Det verkar som om det går alldeles utmärkt att ha två pass. Ett nytt pass som är gilltigt, men utan visum och ett makulerat pass men med giltigt visum.