Uppgiven =(

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
noori
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-09-08

Hej ni Indien-fantaster, och även ni andra =P

Jag och min sambo sitter verkligen i klistret här. Nu är det 5 arbetsdagar kvar till vi ska åka (reser 13/12) och nu undrar jag hur tätt inpå resedatumet som man kan tänkas få sitt visum? Är det någon som hunnit få det precis dagen innan eller samma dag som man ska resa i väg? Ska vi vänta in i det sista till fredag för att se om de skickat det, och i så fall hämta det på posten på en lördag? Ja, när kan man räkna med att det är helt kört.. eller, kanske man ska fråga hur länge kan man räkna med att det fortfarande finns hopp egentligen?

Mitt eget visum är klappat och klart, inga konstigheter. Men min sambo väntar ju fortfarande på sitt! Vi skickade båda in våra handlingar i slutet på september. En månad efter att han skickat in sin ansökan fick han veta via mail att det behövdes en kompletterande blankett för att han är afghansk och svensk medborgare. Att afghanska medborgare behövde en s.k.a "Visa Clerances Form" var inget som omnämndes på ttservices hemsida, men han skickade in denna blanketten dagen efter att han fick besked om det. Sen dess har det gått en tid, och jag har som sagt fått mitt visum och vår resa är tänkt att avgå den 13:de nästa söndag!

Vi har alltså lite panik här, milt uttryckt! Vi har haft en del kontakt med ttservices via mail (det är det enda sätt vi har lyckats nå dem), men det enda svar vi får är att det kan dröja lång tid för afghanska medborgare att få visum, ja ända upp till ett halvår!!!

Till saken hör att vi faktiskt bokade våra biljetter redan i somras, nästintill ett halvår innan vi skulle resa. Och eftersom jag varit i Indien tidigare och sökt visum och då inte upplevt några svårigheter eller dröjsmål med visum så tänkte jag att vi inte behövde stressa med att skicka in visum-ansökningarna. Visumet börjar ju dessutom gälla från den dag det är utfärdat så det hade ju kanske inte varit lönt att söka redan i somras, för hade handläggningen bara tagit några dagar som det säger på hemsidan så hade kanske inte min sambos visum en räckt fram tills vi skulle resa eftersom turistvisa "bara" varar i sex månader!

Efter att min sambo påpekade för ttservices att det är DOM som gjort ett misstag (genom att inte informera om att det kan ta så lång tid med visum för afghaner) har vi hört på deras automatiska telefonsvar att de faktiskt nämner det där, NU! Men jag är säker på att de inte gjorde det tidigare.

Våra biljetter kommer kanske att bränna inne, och vi kommer inte att komma iväg på vår resa bara för att dom har gjort ett misstag! Helst skulle man ju bara villa ringa och prata med en verklige människa där, men jag hittar inget nummer på deras hemsida som går till något annat än deras automatiska telefonsvar.

Känns uppgivet, för att inte säga hopplöst! =(

//
Noori

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

http://www.ttservices.se/Home/ContactUs.aspx?Cul=ko-KR
Här finns deras kontaktfakta.
Försök att ringa under deras telefontid.
Mvh Eva

dette
dettes bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2011-05-09

Kom ni iväg?? Hoppas det! :)