Väska för resa i Indien

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
PhilemonArthur
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-09-05

När jag läste igenom trådarna om att ta sig runt med tåg i Indien slog mig tanken: vad är en lagom stor väska (ryggsäck)? Många har ju dem som kudde/fotpall i sovvagnen och min 70L+ Lundhagsrygga känns plötsligt något stor och otymplig för ändamålet. Tanken är en resa på drygt 2 månader (med många tågresor).

octodur
octodurs bild
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2007-10-30

Är du som mig som reser med en lätt packning kan du nog klara dig på 40l väska. Min är iof 70L också men sällan den är så packad. Det viktigaste som man ska tänka på är att den ska vara såååå otroligt skön att ha på ryggen. Är din 70L det (vilket det låter som om det är en dyr sak) så kör på den, onödigt att köpa nytt å spendera pengar på sånt. I överlag ska du helst undvika köpa väskor i inden då dessa är otroligt dåliga piratkopior som går sönder efter ett par veckor.

Men som sagt, viktigaste är att den sitter bra på rygg och axlar, annars är det bara en pina. Man behöver egentligen inte så mycket när man reser i indien då det oftast är varm räcker det med shorts å linnen samt att det går att köpa nytt vart du än går. Många gör felet å tar med sig alldeles för mycket saker hemifrån eller bunkrar upp sig när dom väl kommer till första platsen i indien.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Om du har en bekväm ryggsäck som du trivs med skall du absolut inte byta ut den.

Det viktigaste förutom att den är bekväm är att den ryms under sängen på tåget och att den inte är för bred för att passera de smala dörrarna på tåget. Jag hade tidigare en Haglöf Alaska med metallram och den fungerade inte alls bra på indiska tåg. Du behöver även en kort kedja och ett kombinationslås för att låsa fast väskan på natten när du sover. Kedjor och lås säljer de på plattformen men inga kombinationslås.
_

Jag har en Fjällräven Campus ACE 40 liter. Den köpte jag bl.a. för att den fungerar som handbagage på flyget (om man inte har några vätskor och krämer med sig).

Jag har också med mig en på tok för stor kamera med tillhörande väska:

PhilemonArthur
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2004-09-05

Kameran är ju obligatorisk även om jag inte har gått in på paparazzinivån på objektiv än. :wink:

Jag reste med 70L i Japan i en månad och över lag kände jag att den var väldigt stor (och tung, stålställning etc), även om man i princip inte alls behöver ha koll på den där pga. extremt låg kriminalitet. Jag har funderat på en ny i storleken 40-50L, och det verkade fungera bra för Matsism i alla fall. Blir den för full verkar det ju hyfsat enkelt att skeppa hem ett paket. Att tvätta kläder bör väl inte heller vara något problem?

2BUS
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-05-02

Nej tvättning är inget problem. Man kan ofta få kläderna tvättade av hotellen men jag brukar alltid tvätta själv. Man kan i de flesta kiosker köpa handtvättmedel i små påsar för en eller två rupies och sedan är det bara att knata hem och skrubba.

matsism
matsisms bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

PhilemonArthur skrev:
Att tvätta kläder bör väl inte heller vara något problem?

Man lämnar in kläder på morgonen så kommer de väl strukna och snyggt vikta på kvällen och det kostar nästan ingenting. Jag önskar jag hade samma service här hemma.