Vilka stränder passar barnfamiljer?

5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Arvid
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-04-13

Jag och min familj åker till Goa i februari-mars. Vi har kollat runt på forumet och även andra ställen men är tveksamma till vilka stränder som är bäst att åka till om man har små barn. Havet ska gå att bada i (helst utan underströmmar) och stället där vi ska bo ska vara lugnt. Vi har tänkt att åka till Palolem och Patnem men sedan? vi har tänkt att åka till ett eller två ställen till.

På forumet har jag läst att ni rekommenderar Chalston Calangute och Hallmark Baga. Är Calangute och Baga ställen man åker till med barn? Har även hört att där Alidia Beach Cottages ligger i Baga så ska det vara lite lugnare. Någon som har bott där med barn?

Vad jag har förstått så är Anjuna ett riktigt partyställe och inget för barnfamiljer, eller?

Är Benaulim och Aswem beach bra stränder för barn? Någon som har varit där och kan rekommedera något bra boende.
Vi tar tacksamt emot era erfarenheter.

Pokergirl
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-02-02

Baga är väldigt trevligt då det finns många restauranger och service i området. Perfekt med mkt restauranger och vad är inte en Dominos pizza när man inte vill ha indiskt?! Det är inte vilt eller aktion i Baga så det området passar ypperligt för barnfamiljer.

Vi rekommenderar varmt hotellet Angelina beach resort. Prisvärt boende med väldigt fina rum! Som jag förstått det så har Charlston extrema överpriser och Hallmark saknar AC vilket kan vara väldigt jobbigt. Intill Angelina låg även ett hotell med pool, kanske bra när man har barn med sig? Det bästa är att gå runt och be att få se ett rum och därefter deala om priset.

Vår visit i Vagator varade i runda slängar fem minuter, vi steg av vår vespa och direkt kom en tjej och drog i oss för att vi skulle kolla in hennes shop samt en kille som erbjöd alla droger tänkas kan. Då åkte vi vidare.

lucha
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-01-19

Vi har hyrt ett hus i Anjuna from 1:a november. Var där några veckor i september och vill tillbaka dit. Vi har två barn, 1 och 4, hon som är 4 gillar Anjuna främst för att det är många andra barnfamiljer som bor längre och hyr hus där. Jag tycker inte att det är vildare än Calangute faktiskt. Visst blir du erbjuden droger av försäljare, men så är Calangute också. Stranden är finare här i södra Goa (är i Benaulim/Colva nu), men nära Anjuna finns litle Vagator som också är himla fin. En annan sak som vi tyckte gjorde Anjuna ett bra ställe med barn är att det var lätt att hitta bra barnvänlig mat. Vi är vegetarianer och har haft svårt att få i barnen något med riktiga proteiner eftersom att dal är för strakt ofta och pasta är lite fattigt. Men i Anjuna finns flera bra ställen som serverar tofu. Det finns också en affär som säljer imoprterade varor från USA och Europa.

Mimmie
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-05-16

Pröva södra Goa! Palolem är ofta rekommenderat.

I norra Goa så är det inte så långgrunt och det finns farliga underströmmar. Calangute och Baga beach är kanske inte det bästa valet för en barnfamilj som inte vill ha så mycket oljud på kvällarna o nätterna. Och dessutom är gatorna hårdtrafikerade och svåra att korsa med små barn i handen, om man inte är van.

Maggan
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-08-20

Hej!
Vi har varit tre gånger i Goa med våra barn ,nu 7 och 2 år. Vi har bott på Resort Ritchita som ligger på gränsen mellan Candolim och Calangute. Dom har små lägenheter med sovrum och vardagsrum,skönt med två rum när man reser med barn tycker jag. Perfekt läge utan störande trafik eller resturanger kvällstid men ändå nära allt man behöver. Det tar bara några minuter att gå till stranden på en så gottsom
otrafikerad väg och sen en stig.Stället har helt ok indisk medelklass standard ,en liten trädgård med några solstolar runt en pool. Jag är lite tveksam till hur bra dom är på att hålla poolen ren, men det tycker jag är mindre viktigt när man har världens finaste strand runt hörnet.Stället ägs av Ritchie som enligt våra erfarenheter är en trevlig och pålitlig man.
Leta efter hotellet på http://www.travelingoa.com.
Vad det gäller havet så är det ju ofta höga vågor på den här stranden. Vi har alltid haft med flytvästar till våra barn. Det tar plats i packningen
men det är absolut att rekomendera,skulle barnen få en våg över sej ( och det får dom) så går det bra en då.
När vi var i Goa i feb/mars i år så var vi på utflykt till Ashwem i norra Goa där var det mer lång grunt och lite mindre med vågor.
Ett tips är att förbereda barnen på att passkontrollen och bagagebandet kan ta LÅNG tid.
Jag önskar er en riktigt trevlig resa!