Visa för att boka hotell?

9 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Astrid
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-07-12

Hej!

Premiäråker till Indien nu i december men blev lite fundersam när jg skulle boka hotell i Mumbai. Hotellmanagern mailade nämligen tillbaka ett bokningsformulär där jag även skulle ange mitt visanummer. Men jag har inte sökt visa ännu. Är det någon som vet om man verkligen måste man ha det klart innan man kan boka hotell?

//Astrid

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Nä det låter väldigt konstigt?
:roll:

Mvh Eva

2BUS
Offline
Orakel
Orakel
Blev medlem: 2011-05-02

Man måste oftast visa passet när man checkar in på hotell. I samband med det skrivs det upp i en tjock bok vem man är, passnummer, visumnummer, vilket ställe man senast besökt och kanske vart man skall åka sedan. Kan tänka mig att det är därför de vill ha numret på ditt visum. Eftersom du inte skaffat visum än så kan du säkert bara skriva det.

//En som tycker byråkratin med att checka in på hotell kan vara en smula tålamodsprövande. När vi bodde på ett hotell i Dehli en gång både ringde de till rummet och senare knackade på för att fråga om vi verkligen anlänt till staden med tåg.

Astrid
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-07-12

Hej!

Och tack snälla för svar! Nu har jag kollat runt lite och fått tips om att göra en reservation istället för en bokning (vilket jag ju borde ha kunnat räkna ut :silly: ). Nåväl, man lär sig alltid MYCKET när man gör något för första gången.

Och nu är jag tillbaka med ytterligare en (dum???) fråga: Managern på hotellet vill att jag anger mitt bankkortsnummer när jag bokar, men att fylla nummret i ett formulär i ett e-mail känns lite B. Är detta ett tillförlitligt sätt? Visst, mailet går ju till hotellet, men ändå...

Så, ni kloka och erfarna därute - vad säger ni? Hur GÖR man? Hur gör ni själva när ni bokar?

Ha en härlig fredag!

Astrid

Ann-sofie
Ann-sofies bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-09-30

Vad är det för ett sorts hotell du ska boka är det en större kedja eller något? Annars skulle jag själv inte lämna ut mitt konto nummer på det sättet. Har aldrig varit med om att de behöver konto nummer eller visa nummer när jag bokat hotell. Om jag vore du skulle jag försöka kolla om det fanns någon annan möjlighet att göra en förbetalning. Dock om det är en större kedja så tror jag att det inte ska vara något konstig.

/anso

Astrid
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2008-07-12

Hej!

Och tack för hjälp och goda råd Ann-Sofie! Hotellet är reserverat - alla är nöjda och glada. Vår resa börjar ta form, det ska bli fantastiskt spännande!

Och tack ALLA som tar sig tid att svara - inte bara på mina frågor - utan överhuvudtaget! Det betyder så mycket att få respons när man har funderingar i både stort och smått.

Så ni kommer med stor säkert att hitta fler frågor inför just vår resa, fast kanske under andra delar av forumet! För vi ska ju inte bara till Mumbai, utan vidare söderut; Kerla, Backwaters, Goa .... och vem vet vilka frågor som kan dyka upp på vägen.

Njut av högsommarvärmen!

Astrid

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Nej, som sagt lämna inte ut dina bankkortsnummer så där heller, det har inte jag heller varit med om att någon ska ha på ett hotell...låter mycket märkligt. Då skulle jag nog ta ett annat hotell.
Lycka till.
Mvh Eva

lucha
Offline
Veteran
Veteran
Blev medlem: 2008-01-19

Får jag fråga om det är Bentleys du bokar hos? Vi håller nämligen på att boka nu och de vill ha visanummer (vilket vi inte fått ännu), samt uppgifterna på betalkortet. Vi känner oss lite villrådiga. Det känns som att många rekomenderar detta hotell, men att lämna ut betalkortsuppgifterna känns inte bra. :?

Denzilsfru
Denzilsfrus bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2011-04-16

Betalkortsuppgifter är högst personliga och det kan inte vara rätt att lämna ut dem.

Mvh Eva