Visum

3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Bettan
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2004-11-24

Hej, är det någon som vet om möjligheterna för att få ett turistvisum längre än 6 månader? är detta helt omöjligt? Har hört om folk som reser i bla sydamerika att de bara åker över gränsen till ett närliggande land och sedan när de ska tillbaka får de sitt visum förlängt. Är detta någon som fungerar i Indien?
Mvh/ Bettan

Mushroom
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2003-08-11

Det där med visum är olika beroende på ambassaden i olika länder. Till exempel så försökte en kompis från Tyskland få längre visum när han ansökte om det i Hamburg men kunde endast få 6 mån. Däremot fick min granne på mitt guesthouse ett års visum när han ansökte i Munchen. Även en annan tysk hade fått 5 års turistvisum. Jag trodde att det skulle vara samma för alla inom eu, men nejdå.

Tirkel
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2004-10-31

Tjena Bettan!
har nerladdat visumansokan fran Indiska ambassden i Stockholm. De sager att turistvisumet galler 6 manader, och det gar inte att forlanga. Ska ga att aka utomlands o komma tillbaka, men om man gor det manga ganger kan dem bli misstanksamma. Det ar bra att vara redo att svara pa fragor iaf, och ha returbiljetter hem nar man ska in i landet.

En bra ide ar att ha returbiljetter hem (inom ett halvar sa klart), nar du kommer in i landet forsta gangen. Sen kan du ta o resa ut, tex till Nepal, omboka din flygbiljett till ett senare datum, o visa den nya biljetten nar dem fragar pa gransen.
Lycka till!

Marcus