visum för länge vistelse än 6 mån, samt "arbetstillstånd"

4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
frid
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2009-07-12

Hej!

Vi planerar att stanna i Indien en längre tid, minst ett år, är det smidigaste att "uppdatera" turistvisumet i tex. Sri Lanka eller finns det något visum som går att få utan större bekymmer som gäller längre än ett vanligt turistvisum?

Vi ska driva ett företag i Sverige från Indien, är det någon som vet om det kan uppstå svårigheter? Krävs "arbetstillstånd", då vi bara har försäljning i Sverige?

Det blev många frågor, men hoppas att någon har några kloka svar :)

Tack på förhand!

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

Vad menar ni med att driva ett företag i Sverige från Indien? Ska ni göra affärer här ska ni ha business visa. Ska ni jobba för ett indiskt företag ska ni ha ett employment visa. Båda dessa kräver inbjudan från det indiska företaget. I övrigt är det väl bara turistvisum som gäller och dessa är giltiga i max sex månader. Man kan lämna landet och söka visum i ett annat land så som Nepal, Sri Lanka eller Thailand men det är inte helt säkert att ni får nytt turistvisum och om ni får det är det inte säkert att det gäller i sex månader till tyvärr. Det kan bli en månad eller tre månader också.
Indiska ambassaden i Stockholm har lagt ut visumhanteringen till företaget TT Services, de ska även kunna ge råd i visumfrågor innan ni ansöker.

LiaAskelof
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2009-02-18

Min pojkvan och jag aker 13 september.

Han ar fran Island och har redan fatt sitt ett-ars turistvisum. Varfor kan vi svenskar inte fa langre?
Jag ar lite sa fundersam... Om jag skulle vilja forlanga mitt visum pa plats - hur gar man till vaga?

Tack pa forhand!

Henric
Henrics bild
Offline
Upplyst användare
Upplyst
Blev medlem: 2010-06-17

LiaAskelof skrev:
Om jag skulle vilja forlanga mitt visum pa plats - hur gar man till vaga?

Tack pa forhand!

Det gör man inte. Det går inte att förlänga ett turistvisum. Däremot kan du skaffa ett nytt turistvisum i ett annat land så som Nepal, Sri Lanka, Thailand etc. Men hur länge du får (OM du får) är inte säkert!