yoga i goa

6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
stajn
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2010-02-13

Undrar om någon har tips på bra yogaställen i goa?! Kommer att vara där fyra veckor i mars/april (första gången i Indien) och vill hemskt gärna yoga. Läser i guideböckerna att det finns annonser om yogakurser överallt, men det vore skönt att ha nånting att gå efter...vet heller inte vart i goa jag ska ta vägen, det beror lite på yogan. Vill till en lugn plats iallafall, inget feststök för mej. Arambol och Mandrem får jag för mej kan passa. Erfarenheter av dessa ställen (och gärna av att vara ensam ung tjej där?)?

Hur funkar det i allmänhet med yogan, tar man en session i taget, eller anmäler man sej till en längre kurs? Och vad brukar det kosta? Är det någon skillnad mot att ta en kurs i Sverige, är det t ex mycket mer hårt och avancerat i Indien, eller är det västerlänninganpassat? Är väl medelvan som yogini, har gått en del kurser, bara hathayoga, och är mest inriktad på den formen.

Väldigt tacksam för tips.

/Stina

mariee
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-01-17

Hej!
Själv gillar jag ashtangayoga mest som är en ganska tuff fysisk yogaform (men det väljer man ju själv hur mycket man vill gå in för det antar jag). Åker också själv till Goa 11 mars och kommer att bo en vecka på Purple Valley Yoga retreat (http://www.yogagoa.com) som är ett välrenommerat yogaställe. Jag har tränat för en av lärarna som har kurs där nu i februari så jag tror det är ett bra ställe. Har sedan tänkt åka till Palolem som ju ska vara ett mysigt ställe och inget charterresmål . En kompis har gått på drop in (ashtanga) hos Depaak på http://www.sampoornayoga.com/ och jag har tänkt gå dit (om jag inte fått tillräcklig dos på retreatet!). Stannar sammanlagt två veckor i Goa.
Har testat Hathayoga i Varkala förut och hur tufft det är beror snarare på läraren och inte vilket land man befinner sig, är min erfarenhet.
Har sett fram emot resan men blir ju lite sänkt av senaste terrordådet... Men efter detta kanske det är mindre risk för ett attentat just nu.
Lycka till med ditt yogaval!

stajn
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2010-02-13

tack för tipsen! gick igång på purple valley, tills jag såg priset, lite för dyrt för min lilla budget. att fixa eget boende och gå på drop in passar nog mej bättre, den här resan. ja palolem läser jag om, och det verkar bra, dit kan jag tänka mej! kanske vi ses hos deepak?! och det måste ju finnas flera liknade yogacenter runt om i goa..

attentatet ja, jag blev riktigt skraj nu...hoppas verkligen att detta var det enda.

hoppas du får det fint på retreatet!

Anna T
Offline
Erfaren användare
Erfaren
Blev medlem: 2008-03-14

Åker du till palolem finns det många ställen för drop in klasser. Jag gillar läraren spm håller till längst norrut på stranden på Cosy Nooks område.

men det finns minst 3 - 4 andra ställen

stajn
Offline
Småpratare
Småpratare
Blev medlem: 2010-02-13

läste om detta ställe http://www.hiyogacentre.com/index.htm

någon som varit där?

missindia
Offline
Nybörjare
Nybörjare
Blev medlem: 2010-02-25

Hej!
I Palolem finns världens kanske härligaste yogaplats, på en udde under palmerna med utsikt över havet. Ligger vid neptunes point mot patnem hållet. Bra instruktör, drop-in klasser kostar 250 rs och finns både på morgon och kväll. I agonda har en rysk mycket sympatisk dam yogaklasser (hatha/ashtanga) varje eftermiddag på taket till en restaurang (minns tyvärr inte namnet, så fråga dig runt!) längs med huvudgatan, rekommenderas varmt! Kostar 150 rs.