Global Fusion-concert

Indiska Rådet för Kulturella Relationer & India Unlimited∞ välkomnar violinvirtuosen Dr. L. Subramaniam till Stockholm

India Unlimited∞, en plattform lanserad av Indiska Ambassaden i Sverige för att skapa närmare relationer mellan Indien och Sverige inom handel, kultur, design och andra lovande områden, har nöjet att välkomna den världsberömde violinvirtuosen Dr. L. Subramaniam till Stockholm den 31 oktober 2013. Han har beskrivits som ”Den indiska klassiska musikens Paganini” och har samarbetat med några av världens främsta musiker, bl.a. Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli och Herbie Hancock.

Även om musikaliska familjer inte är ovanliga, är det få som kan stoltsera med utbildning på hög nivå och en sådan talang. Dr. L. Subramaniam är utbildad i västerländsk så väl som i karnatisk klassisk musik och är känd för sina virtuosa jazzfusionsframföranden och -kompositioner. Hans hustru, Kavita Krishnamurti är en berömd Bollywood-playbacksångerska, som bl.a. har sjungit åt den indiske Oscar-pristagande kompositören A.R. Rahman. Deras son Ambi betraktas redan som en virtuos av både indiska och västerländska fiolskolor och deras dotter Bindu är en säker ung sopran, sångförfattare och kompositör med internationellt erkända meriter. Mötet med dessa mästerliga musiker kommer att erbjuda dig en unik fusion av jazz, österländsk och västerländsk klassisk musik på Berwaldhallen den 31 oktober 2013 kl 19:00.

Dr. L. Subramaniam har komponerat för och dirigerat stora orkestrar och har haft framföranden inom en stor mängd olika musikgenrer. Bl.a. har han komponerat musik till berömda filmer såsom ”Salaam Bombay” och ”Mississippi Masala” och var även solist i Bernardo Bertoluccis ”Lille Buddha”.

Förutom att han betraktas som Indiens främste klassiske violinist, åtnjuter han lika högt anseende för sin talang som orkesterkompositör. Han har skapat verk till några av världens främsta orkestrar, bl.a. New Yorks Filharmoniska Orkester och Zubin Mehta (”Fantasy on Vedic Chants”); Schweiziska Romandeorkestern (”Turbulence”); Kirovballetten (”Shanti Priya”); Oslofilharmonikerna (”The Concerto for Two Violins”) och Berlinoperan (Global Symphony). Hans senaste orkesterkomposition “Astral Symphony” för en hel symfoniorkester och solister från olika musiktraditioner omfamnar konceptet global fusion.

Inte förvånande är Dr. Subramaniam även grundare och direktör för Lakshminarayana Globala Musikfestival, den största globala musikfestivalen i Indien.

Gruppen kommer till Stockholm efter framföranden på Europalia Indienfestival i Haag, Bryssel och Moskva. De kommer att fortsätta med framföranden i Riga och Rom. Missa inte tillfället att lyssna på dem den 31 oktober.
Lär mer om denna fantastiska artist på www.indianviolin.com och lyssna på gruppens fusionsmusik.

Datum: 
31 oktober, 2013 - 19:00
Stad: 
Stockholm
Plats: 
Berwaldhallen
Övrig information: 

Biljetter finns tillgängliga på: www.berwaldhallen.se, Tel: 08-784 18 00 eller hos Kultur Direkt (Sergels Torg).