Att resa till Indien när gränserna öppnar igen

För närvarande är turismen till Indien inställd men redan nu börjar den indiska regeringen förbereda för en framtida öppning av gränserna och ett återställt flygande. Men för att få resa in i landet kommer man kräva intyg om vaccinering eller nyligen utförda corona-tester. 

Öppet för affärsresenärer och medicinsk turism

Redan nu är gränserna till Indien öppna för medicinsk turism samt för affärsresenärer. Gemensamt för dessa grupper är att det krävs ett nytaget corona-test samt att man följer de riktlinjer som satts upp av den indiska regeringen här

Innan avresa till Indien är det bra att se över grundskyddet. För att resa till Indien krävs egentligen inga speciella vaccinationer men precis som resor till andra länder är det ändå viktigt att se över att man har det normala grundskyddet aktualiserat. I det normala grundskyddet bör man se till att man har ett fullgott skydd för mässling, difteri, stelkramp och kikhosta. Förutom grundskyddet rekommenderas det också oftast att man har ett aktuellt skydd mot hepatit A och B. I dagsläget kan det också vara bra att göra ett antikroppstest för Corona.

Ta med eget litet resapotek

Även om det mesta finns att köpa i Indien är det ändå bra att ha med sig ett litet kit med några välkända saker hemifrån. Använder du receptbelagda mediciner kan det vara bra att se till att ha med tillräckligt med doser för att klara hela resan, samt att ta med sig en kopia på receptet på resan. 

Den indiska maten är oftast väldigt vällagad, god och säker att äta, men den stora mängden kryddor och i viss mån också en annorlunda bakteriekultur gör ändå att magen kan börja bråka lite ibland. Förbyggande yoghurttabletter kan hjälpa vissa medan tabletter så som Travello och Imodium kan vara ett måste för den långa bussresan. En trilskande mage i kombination med värme gör att vätskeersättning är viktigt. Du kan lätt hitta vätskeersättning i Indien men sällan med goda smaker. Är du känslig är det bättre att ta med några rör Resorb eller liknande hemifrån.

Vissa personer är myggmagneter och för andra är myggor aldrig ett problem. I Indien finns såväl malaria som dengue-feber. Det är väldigt ovanligt att drabbas av någon av dessa sjukdomar, men det är bättre att minska riskerna. Ta gärna med dig ett myggmedel från Sverige om du vet med dig att du har känslig hud. 

Trevlig säker resa

Med lite sunt förnuft och ett bra grundskydd blir resan till Indien nästan alltid fantastisk. Landet är trots alla fantastiska intryck och dess myller ett säkert land att resa i. För att vara på den säkra sidan kan man alltid se över sin hälsa med en bra och omfattande hälsokontroll innan avresa.

 

Kommentera