Indiens premiärminister, Narendra Modi, om landets utbyggnad av järnvägen

Indiens premiärminister, Narendra Modi, om landets utbyggnad av järnvägen

I samband med invigningen av utbyggnaden av järnvägen från Kevadiya i Gujarat (se länk till relaterad nyhet nedan för att läsa mer) pratade Indiens premiärminister, Narendra Modi, om vikten av utbyggnaden av landets järnvägar och menar att ”genom utbyggnad ansluter vi till de områden som lämnades kvar”.

Ansluta de som lämnats kvar

Premiärministern, Narendra Modi, pratade om att regioner som inte är anslutna och via järnvägsförbindelse. Modi talade efter att ha flaggat av åtta tåg som förbinder olika regioner i landet till Kevadiya i Gujarat och invigde flera järnvägsrelaterade projekt i staten via videokonferenser.

Utbyggnad och förbättrad hastighet

Premiärministern hävdade att takten för utbyggnad av bredspår och elektrifiering av järnvägen har fått fart och allt fler spår förbereds för högre hastighet. Detta har möjliggjort trafikering av semi-höghastighetståg och en utveckling mot höghastighetståg, budgeten för detta har förbättrats mångfaldigt, sade premiärministern.

Premiärministern påpekade också att det säkerställs att järnvägar förblir miljövänliga. Kevadiya Station är Indiens första järnvägsstation som får en certifiering för gröna byggnader.

Självberoende

Narendra Modio betonade också vikten av aatmnirbharta (självberoende) i järnvägsrelaterad tillverkning och teknik som ger ett bra resultat nu. Tack vare lokal tillverkning av lokomotiv med hög hästkraft kunde Indien lansera världens första dubbelstaplade containertåg för långtrafik. Idag är en serie med inhemskt tillverkade moderna tåg en del av Indian Railways, sade premiärministern.

Järnvägsuniversitet

Modi betonade behovet av skicklig specialistkraft och yrkesverksamma för att möta kravet på järnvägsomvandlingen. Detta behov drev inrättandet av Deemed Railway University i Vadodara. Indien är ett av få länder som har ett institut av denna storlek, menar premiärministern. Moderna bekvämligheter för järnvägstransport, tvärvetenskaplig forskning och utbildning görs tillgängliga. Talangfulla ungdomar från 20 olika stater utbildas för att styra järnvägens nutid och framtid. Detta kommer att hjälpa till att modernisera järnvägen genom innovation och forskning, avslutade premiärministern.

Läs mer

Läs allt om tågresande i Indien här!