Många längtar efter att få resa som vanligt igen

Vi är hundratusentals svenskar som längtar efter att få packa resväskan och sticka ut på resande fot igen. En bra början på en återgång till det fullt normala är också det vaccinationspass som det sägs från regeringshåll ska vara klart till den 1 juli.

Vaccinationspasset är till för resor inom EU och där intyget kommer att kallas för det gröna beviset på svenska, eller digital green certificate på engelska. Vaccinationspasset ska vara digitalt och ska visa om man är vaccinerad mot Covid-19, om man har haft sjukdomen eller om man inom 72 timmar har gjort ett negativt test för Covid-19.

I dagsläget så ligger Sverige långt fram med de nya vaccinationspassen medan andra EU-länder inte har hunnit lika långt, vilket även gör att mycket ännu är oklart i frågan. Det som dock är bestämt är att Europaparlamentet ska rösta om intygen nu i början av juni månad.

Då det ännu inte är klart exakt i detalj för hur vaccinationspassen ska fungera inom EU så är det att förvänta att vaccinationspass för resor utanför EU, som exempelvis till Indien, kommer att ha en än längre handläggningstid innan det bestäms vad som ska gälla för dessa.

Massor av nya intressen

När vi även är så otroligt många svenskar- som andra människor världen över som inte har kunnat resa så som vi alla är vana vid så har även mängder av nya intressen fötts den senaste tiden. Många svenskar har valt att semestra på hemmaplan och upptäcka allt det fantastiska som vårt avlånga land också har att erbjuda.

Många har även valt att lära sig nya saker och gått korta- som längre kurser inom allt från trädgårdsskötsel till att lära sig att göra handarbeten eller att man kanske till och med har passat på att lära sig ett nytt språk inför den där resan som äntligen snart ska bli av.

När vi även har blivit mera hemmasittande än tidigare så har vi såklart även fått mera tid för varandra och våra partners. Allt från romantiska hemmakvällar med något gott att äta och dricka till bdsm bondage eller bondage sex kan ha lockat många nyfikna på området. Även lugna och avkopplande kvällar med sällskapsspel, böcker och spännande serier att streama tillsammans med sina nära och kära är också intressen som har fått allt mera tid.

Hos många så har också intresset för investeringar i tillgångar som aktier, fonder, fastigheter eller kryptovalutor också ökat stort. Att skapa en- eller flera nya inkomstkällor kan förutom att skapa en mera stabil ekonomisk grund att stå på samtidigt som det också kan se till att man får råd att göra den där Indienresan som man så länge har gått och drömt om.

Kommentera