Samla ihop pengar för klassresa till Indien

En klassresa till Indien skulle definitivt bli något utöver det vanliga. Men för att komma dit måste ni först tjäna ihop pengar. Hur gör man det då? I den här artikeln kommer vi gå igenom några tips på hur du kan tjäna ihop pengar till en klassresa till Indien.

Sälj hembakat eller hemlagat

Att sälja bakverk är ett vanligt sätt att tjäna pengar till klassresan. Ett upplägg är att stå och sälja påsar med bullar, kakor eller muffins vid ett bord. Till exempel vid marknader eller andra ställen där många är i rörelse.

Ett annat exempel är att ta beställningar från grannar, vänner och föräldrars arbetskamrater. Hemleverans av nybakat på helgen, kan det bli bättre än så?

Och om föräldrarna är mycket bättre på att laga mat än att baka behöver inte det vara dåligt. Kanske kan ni sälja hemgjord pesto eller egna picklade grönsaker?

Ordna ett skoldisco

Ett klassiskt sätt att tjäna ihop pengar för skolklasser är discon. Hela klassen med föräldrar kan hjälpa till på sitt sätt. Till exempel genom att agera DJ, sälja biljetter i entrén, sälja snacks och läsk, hålla i tävlingar och lekar, och ordna med förberedelserna av lokal och inbjudning.

Håll en loppis

Många har saker och ting hemma som inte riktigt kommer till någon nytta. Hur bra vore det inte att rensa hemma en gång för alla och faktiskt få pengar tillbaka?

Så om klassen ordnar loppis kan ni vuxna passa på att ge era gamla prylar ett bättre hem, medan barnen tjänar pengar till sin resa. Den enes skräp är den andres skatt!

Kratta löv och vårstäda trädgårdar

De där enkla med jobbiga uppgifterna överlåter säkert grannar, släkt och vänner med trädgård gärna till skolbarn med siktet inställt på skolresa. Oavsett om det är att kratta löv, rensa ogräs eller något annat lagom stort arbete.

Sälj produkter från ett företag

Hembakat, loppis och disko i all ära, men många klasser väljer att samarbeta med företag som specialiserar sig på att tillhandahålla produkter som är lätta att sälja för skolelever.

Det kan till exempel handla om produkter som strumpor, plastpåsar eller något ätbart. Förbrukningsvaror som många hade köpt ändå och gärna handlar för att stötta barn som vill åka på skolresa.

Här gäller det att hålla koll på flera saker. Inte minst hur stor del av pengarna som faktiskt går till klassen. En del av pengarna går naturligtvis till företagen som tillhandahåller produkterna, men hur stor den delen är kan variera.

Ett företag som ger hela 50 procent av försäljningen i vinst till klassen är Kirrat och klart. Det här företaget erbjuder doftljus och herrgårdsljus. Saker som många köper hem ändå och gärna unnar sig lite extra av. Med andra ord är de ganska lätta att sälja till grannar, vänner och släkt.

Med Kirrat och klart behöver klassen aldrig lägga ut några pengar heller. Och frakten är alltid gratis. Skulle det visa sig vara svårare att sälja ljusen än väntat har ni full returrätt och gratis returfrakt. Så överväg den sortens upplägg om du vill tjäna pengar till klassen.

Sammanfattning med tips!

Det kan kännas överväldigande att sätta igång med att samla ihop pengar till klassen. Särskilt om siktet för skolresan är inställt på ett så maffigt resmål som Indien. Så gör på samma sätt som med andra projekt. Planera och försök göra det mesta av tiden.

Gör det lätt för de som är mindre engagerade i insamlingen att göra rätt. Om ni till exempel ska sälja bakverk – är det lättare för vissa att få till bakningen, medan andra kan stå i kassan när det väl är dags för försäljning? Kanske kan någon som har stor bil agera chaufför? Se möjligheterna och vad olika föräldrar kan bidra med.

Men kanske framförallt, tänk på att insamlingen troligen kommer pågå ett tag. Försök ha så roligt som möjligt under tiden. Håll god ton mellan er föräldrar och var förstående för att man tänker olika. Och försök göra det så roligt som möjligt för barnen, så kommer de säkert tycka att insamlingen är nästan lika spännande som skolresan.

Vi önskar er stort lycka till och hoppas att ni kommer iväg på en skolresa till Indien! Det finns mycket att se och uppleva för stora och små.

 

Kommentera